Sneu en zuur verlies voor de Sweltsjes!!! - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

Sneu en zuur verlies voor de Sweltsjes!!!

Sneu en zuur verlies voor de Sweltsjes!!!

Oeverzwaluwen 1

1 - 2

CVVO 1

Competitie

3e klasse A

Datum

18 februari 2023 14:30

Scheidsrechter

F.K. Atema

Accommodatie

Sportpark De Sandobbe
Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Afgelopen zaterdag speelden de Sweltsjes de inhaalwedstrijd tegen het C.V.V.O. van trainer Ton Haarman. De Lemsters zitten er lekker in na de winterstop met vier overwinningen op rij, de Koudumers moesten afgelopen week even op adem komen na de 7-0 zeperd in en tegen Bolsward.
De eerste helft van vorige week tegen titelkandidaat Bolsward biedt overigens wel een houvast voor het restant van de competitie. Vanuit een gedegen strijdplan spelen met goede communicatie en dito inzet kan ons nog veel broodnodige punten op leveren de aankomende tijd.

Maar nu eerst dus het C.V.V.O. van ons oud-trainer Haarman. Het werd een wedstrijd waar je voor een verslag alle spreekwoorden/ gezegdes en clichés in kwijt kan.

Het strijdplan wat vorige week vooral in de eerste helft zo goed werkte wordt ook deze zaterdag ingezet. Meine keept, Guus speelt weer op de rechtsback, Joey en Wiebe in het centrum en Jente is geposteerd op de linksback.
Op het middenveld spelen Steffen (zo blij als een kind met zijn nieuwe Barcelona-aanvoerdersband), Steinar en Dytmer. Voorin de Kam, Jorn en der bomber Timo.

Trainer Hylke hamert er tijdens de voorbespreking op om weer scherp te beginnen, iets wat ons steeds beter lukt getuige de vroege goal tegen Deinum en de degelijke eerste helft tegen Bolsward. Ook vandaag starten we scherp, het is na enkele balomwentelingen Timo die goed doorzet op de linkerflank en uiteindelijk Steinar weet te bereiken. Steinar weet zich wel raad met zo’n buitenkansje en schiet rand zestien het leer in de verre kruising van de Lemster goal. Wat een weelde!!!! Zo vaak zelf in de eerste minuten het deksel op de neus gehad en nu dus een boppeslach voor de Sweltsjes. Maar ja, je kunt beter de 1-0 maken in de 90’e minuut dan in de 3’e minuut, het betekent namelijk ook nog een hele lange middag billenknijpen en op hete kolen zitten.

Het spel van de Lemsters is over het algemeen iets verzorgder te noemen dan dat van de Sweltsjes. Voor de Koudumers is het vooral veel tegen houden en dan loeren op een snelle tegenstoot. En die tegenstoten komen er, Jorn wordt tot tweemaal toe met een splijtende pass van Steffen één op één met de Lemster goallie gezet. Helaas mist hij even vaak…. Gelukkig is Jorn vaak genoeg onze reddende engel, dus wordt het hem vergeven na de wedstrijd, maar het was wel heel lekker geweest om met 2-0 of 3-0 de rust in te gaan.

Het strijdplan blijft hetzelfde predikt trainer Hylke in de rust. Rustig blijven voetballen, goed communiceren en loeren op kansen die komen gaan en alsjeblieft geen corners weggeven…. De corners die we tegen kregen in de eerste helft bleken verschrikkelijk gevaarlijk. De 1-0 voorsprong is fijn, maar we moeten de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is.

De tweede helft lijkt veel op de eerste helft, de Lemsters vallen aan en de Sweltsjes komen veelal niet verder dan verdedigen. Echt grote kansen levert het niet op voor de Lemsters en anders is daar altijd nog onze rots in de branding, Meine. Het spel wordt ondertussen wel wat gemener hier en daar en de leidsman van vanmiddag heeft de handen vol om het in goede banen te lijden. Steinar en Jente lopen tegen een “verdiende” gele kaart aan en ook bij de Lemsters laten ze zich niet onbetuigd. Onze
Capitán Steffen krijgt ter hoogte van de middenlijn een vliegende charche te verwerken die volgens het vele publiek toch wel beloont mag worden met een rode kaart. De scheidsrechter die overigens voor de rest een prima wedstrijd fluitte hield het bij geel en krijgt vooral van lijder Wout de wind flink van voren. In de bestuurskamer na de wedstrijd vond hij het geel+. Wij vonden het minimaal donkergeel, oranje of lichtrood, affijn het bleef bij 11 tegen 11. De wedstrijd en de tijd kabbelen ondertussen voort, we gaan al richting het laatste kwartier, geen vuiltje aan de lucht en alles lijkt in kannen en kruiken. Het zal toch niet, met de neus in de boter vallen en 3 “bonus”punten pakken tegen de ploeg in vorm C.V.V.O.

Ondertussen heeft Dytmer plaatsgemaakt voor de nooit troef verzakende strijder William. Dytmer speelde een goede pot vanmiddag met het vurig gewenste duelkracht dat bij het voetballen in een seniorenteam hoort. Even later komt Frans Wieger nog in de ploeg voor Steinar die op het eind van de akker is. Frans Wieger, niet helemaal fit of beter gezegd helemaal niet fit (last van de rug) heeft zich in een shirt van Sweltsjes twa (nummer 13)  gehezen om de wedstrijd vol te maken. De overige  shirts gingen op aan Bohdan, Ingmar en Allard die niet meer binen de lijnen kwamen.

Helaas, het kan verkeren, de corners blijven intussen als rijpe appels van de boom vallen en uit één daarvan maakt C.V.V.O in de 81’e minuut de 1-1. De bal wordt voorgegeven en snoeihard tegen de touwen gekopt. Het deksel op de neus dus. Zo lang tegenhouden en hem dan alsnog tegenkrijgen zorgt voor een flinke kater. De Lemsters ruiken nu bloed en er is nog voldoende tijd ook om voor de winnende te gaan. Die winnende voor de Lemsters zal dan ook volgen. In de 88’e minuut komt er een voorzet scherp voor waar de Koudumer verdedigers onderdoor gaan, de speler van C.V.V.O. helaas niet. Hij maakt met zijn volley een wereldgoal die hij waarschijnlijk nooit meer maakt.
Ook dat nog…. Wanneer je in de hoek zit waar de klappen vallen dan gebeurt je zoiets ook nog.
Gelukkig is er nog tijd om voor de 2-2 te gaan maar van een echt slotoffensief komt het niet meer. Teneergeslagen wordt de wedstrijd uitgevoetbalt, het zal potdorie ook eens meezitten zeg….

De kaas van het brood laten eten, geen loon naar werken, in zak en as zitten, uit het lood geslagen, de overwinning door de vingers zien glippen, als juk voor de haakmand staan en helemaal naar de Filistijnen wordt uiteindelijk de kleedkamer opgezocht. De complimenten van Hylke voor de inzet en het spel  zijn als een pleister op de zere wonde. Wanneer het water je, zoals ons, zo na aan de lippen staat dan zou het zo welkom zijn wanneer het dubbeltje een keer onze kant op valt.

Na de wedstrijd is het vooral de netten drogen en de wonden likken in de kantine, gelukkig gaat ons dat altijd goed af. We blijven strijdbaar en positief. De aankomende wedstrijden moeten we alle zeilen bijzetten voor het ons over het hoofd gaat groeien. De volgende (oefen) tegenstander is de Walde, waar we op donderdagavond 23 februari thuis om 20:00 tegen oefenen. De volgende competitiewedstrijd is op 4 maart thuis tegen Heerenveense boys, waarbij we koste wat kost weer gaan strijden voor de broodnodige punten. Moed verloren, al verloren.

We hopen op u de aankomende weken weer te spotten langs de lijn voor de nodige steun.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!