8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522583

Zaterdag 11 februari 2023

Na een geweldige overwinning uit in Sneek, mochten we eindelijk weer eens voor eigen publiek voetballen. Deze keer kregen we Aengwirden op bezoek. Op papier zou dit een lastige pot moeten worden aangezien de tegenstander vanuit de 2e klasse kwamen.

Vanaf minuut één kregen we het al verschrikkelijk lastig en kwamen we helemaal niet tot aanvallen toe. Dit zorgde er op de gegeven moment ook voor dat Aengwirden steeds meer kansen creëerden en uiteindelijk ook de 0-1 maakten. Maar na die 0-1 zakte Aengwirden al weer wat in, waardoor wij wat meer aan voetballen kwamen. De rest van de eerste helft kregen wij ook al een aantal kansen maar die wisten wij niet te verzilveren tot een doelpunt.

In de rust wisten we allemaal dat het nog mogelijk was om de achterstand om te draaien, maar dan moesten wij wel volledig gefocust die tweede helft ingaan. Dit mislukte volkomen. Al snel werd het 0-2 en moesten we alles op alles zetten. Na veel kansen kregen we uiteindelijk toch die goal. Dankzij Jurgen waren we eindelijk van de nul af en wilde we gelijk door drukken. Dit lukte, gelukkig voor ons ook nog. Door een geweldig opgezette aanval scoorde Rowan de gelijkmaker. Helaas besefte Aengwirden dat ze nu ook alles op alles moesten zetten. Hierdoor lukte het ons niet meer om de 3-2 te maken. Het was toen gewoon die gelijkspel over de streep te zetten. Iedereen vocht voor elke bal zelfs door de aanvallers werd er volop verdedigd. Na 90 minuten vloot de scheidsrechter af en konden wij toch een beetje positief terug kijken op een wedstrijd waarin wij keihard hebben gevochten voor één punt.