De Kam heeft weer geel gepakt - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

De Kam heeft weer geel gepakt

De Kam heeft weer geel gepakt

Oeverzwaluwen 1

4 - 0

S.F. Deinum 1

Competitie

3e klasse A

Datum

4 februari 2023 14:30

Scheidsrechter

K. Krijgsheld

Accommodatie

Sportpark De Sandobbe
Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Dag voetbalvrienden,

Het is even geleden dat er een wedstrijdverslag op de site stond. Dit kwam o.a. door de winterstop en omdat de schrijver van de verslagen vorige week nog op de latten stond in Oostenrijk. Vorige week was de wedstrijd tegen SVM uit. Het werd 4-0. Deze week stond Deinum op het programma. De vorige wedstrijd tegen Deinum wonnen we met 1-4. Toen was Kam er niet bij omdat hij weer eens geschorst was. Vorige week tegen SVM was hij dat ook. Vandaag was Kam er weer bij net als onze trouwe thuissupporters. In de zonnige Sândobbe was de gevoelstemperatuur erg aangenaam voor een lekker potje voetbal.

We trekken ten ten strijde met de volgende 11; Meindert keept. Achterin spelen Joey, Guusgym, Wiebe en Jente. Op het middenveld spelen Frans Wieger, Steffen en Steinar. Voorin Dyt, Jorn Pries en de Kam. Op de bank zitten Feike Pieter, Der Bomber, William en Ingmar. Grensrechter is Erwin.

Scheidsrechter Krijgsheld fluit voor het beginsignaal en we zijn los. De mannen van Hylke Schrale komen fantastisch uit de startblokken en scoren binnen 5 minuten de 1-0. Jorn Pries mag er weer eentje maken. Er zat wel wat geluk bij moest Jorn erkennen maar gelukkig vinden wij dat niet erg. Daarna houdt het voetbal niet over. Jente probeert nog om vanaf de middenlijn te scoren, in eigen doel, gelukkig gaat zijn inzet naast. Daarna heeft Jente en goede actie in huis op de linkerkant. Hier valt de 2-0 uit. Deze goal wordt gescoord door De Kam. Onze kokende beveiliger was vrijdag nog tot in de late uurtjes wakker om zich voor te bereiden op deze wedstrijd, zo zenuwachtig was hij. Jorn Pries uitte zijn onvrede over deze actie. Gelukkig scoorde Kam de 2-0 dus geen centje pijn of minnigheid. 10 minuten later is het weer raak. Voordat de bal de touwen raakt juichen de mannen van de bank al. Een mooie actie van Kam die netjes naar binnen snijd en uithaalt. Schot gaat de lange hoek in. 3-0. Rust.

De tweede helft starten we ongewijzigd. Deinum krijgt gelijk de eerste kans. Meindert kan gelukkig simpel redden op deze inzet. Daarna krijgen wij de kansen. Kam is dichtbij zijn derde goal. Een schot gaat naast. Dan wordt onze Kam boos. Hij is licht ontkambaar. Medespelers krijgen de wind van voren omdat dit schot overduidelijk een ‘’voorzet’’ was, volgens Kam. Misschien had Kam in de rust wat te veel suiker met thee gedronken. Later is Kam weer dichtbij zijn derde met een volley. De inzet gaat naast. Na een uurtje vind Jorn het wel mooi geweest. Hij wil er graag uit. William komt voor hem er in. Jorn bedankt. Wiebe geeft ook aan dat hij graag onder de douche wil staan met Jorn. Wiebe er uit en Timo er in. De mannen trekken de wedstrijd gecontroleerd naar zich toe. Het middenveld verzet veel werk en achterin ruimen de mannen alles keurig netjes op onder leiding van Meindert. Daar hebben we Kam weer. Hij maakt stiekem hands en heeft dit zelf ook wel door. Dat wordt weer een kaartje. Ja, mooi dom. Bij de volgende kaart is onze kokende beveiliger weer geschorst. Scheidsrechters houd uw kaarten thuis of op zak want Kam is weer opzoek naar een weekje rust. Gun de KNVB nou niet die centen want Kam heeft helemaal geen geld om kaarten te kunnen pakken. Hij koopt alleen maar Stone Island truien. 5 minuten later heeft Kam nog één goede actie in huis. Hij snijd de 16 binnen en wordt dan gesandwiched. Penalty. Vaste nemer Steffen gunt Kam. Kam scoort de penalty en juicht daarna niet in zijn eentje in een stil hoekje waar niemand staat. Hij juicht ook niet als Ronaldo want daar is Kam veel te bescheiden voor. Na deze mooie viering met het hele team komt Ingmar nog binnen de lijnen. Niet veel later fluit scheidsrechter Krijgsheld voor het laatst. 4-0 winst voor de Sweltjses. Tevreden leiders Gelke en Wood nemen er een lekker biertje op. Kam en Jorn zijn nog geïnterviewd door de krant door hun wereldprestaties vandaag. Ik hoop dat jullie allen het Friesch Dagblad hebben gelezen. Kam had sterke verhalen dat hij Ajax 1 nog wel kon halen als je een hattrick scoort tegen Deinum. Ik zie het hem graag doen.

Volgende week spelen we uit bij Bolsward tegen Kees, als hij überhaupt mee doet. In Koudum werd het vorige keer 3-6. Een waar doelpunten festijn. Hopelijk komende zaterdag weer. De aftrap in Bolsward is om 15:00. Komt allen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!