Wij houden van Oranje - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

Wij houden van Oranje

Wij houden van Oranje

Waterpoort Boys 1

0 - 2

Oeverzwaluwen 1

Competitie

3e klasse A

Datum

22 april 2023 14:30

Scheidsrechter

J. Zagers

Accommodatie

Sportpark Het Schuttersveld
Thomas Zandstrastraat 3
8602CW
SNEEK
tel. 0515-424110

Dag voetbalvrienden,
 
Een primeur afgelopen zaterdag voor de Sweltsjes. De rode uit-shirts zijn ingeruild voor fel oranje. De vergelijking met het Nederlands elftal zal ik niet maken want die hebben ook nog een oranje broek, iets wat niet aan ons is besteed.
Vorige week speelde Oeverzwaluwen gelijk in St. Johannesga terwijl WPB knap een punt pakte uit tegen koploper Bolsward. Grensrechter Hans voorspelde dat er vandaag wel degelijk kansen zouden komen omdat WPB de laatste thuis wedstrijd verloor van DWP. Alles om voor te spelen dus.
De bus stond weer klaar voortrek en samen met het 3de wat in Nijland moest voetballen, plus allemaal andere fans begon de reis naar Sneek.
 
Topcoach Hylke had weer een puzzel te leggen want zoals elke week is iedereen bij ons fit en niet geschorst. Zelfs nog op zaterdagochtend was de puzzel niet compleet en werd er her en der nog contact gehouden met spelers over de komende middag. Uiteindelijk was het resultaat weer een goede opstelling met als grootste verrassing dat Meine weer mocht beginnen onder de lat. Normaal gesproken is Meine in oranje maar zoals eerder vermeld was die kleur al vergeven. Deze keer was Meine in het groen. Groen als gras want eindelijk mocht er weer eens op natuurgras gespeeld worden. In de kleedkamer gaan we de tactiek en aanpak bij langs en daarna gaan de heren naar buiten voor de warming-up. In het Sneker zonnetje is het ‘’suver benauwd’’, aldus Jorn.
 
Als de mannen verschijnen aan de aftrap en de wedstrijd begint is het de wéé péé béé dat veel de bal heeft en met crosspasses van rechts naar links probeert om gevaarlijk te worden. Een aantal schoten worden gepakt door Meine met de handen. Een laag schot over de grond wordt gepareerd met de dikke teen. Daar hielden de Koudumers even de adem in. Hoogtepunt van Meine was bij een vrije trap die hij uit de kruising plukte. De hengel was mee maar gelukkig bleef het echte vissen uit. Dan is het even Oeverzwaluwen dat naar voren komt. Na een aantal corners van Ingmar kan helaas geen gevaar worden gecreëerd. Ook varianten met Steffen en Steinar leveren niks op. Zonde. De wedstrijd vordert en de dreiging van WPB neemt een beetje af. We naderen de rust als Steinar op het middenveld de bal verovert, niet nadenkt en vanaf een meter of 30 op doel schiet. De bal waait over de WPB-goalie heen en zo leiden de Sweltsjes vlak voor rust! Wat een goal van onze Steinar, die dit seizoen alleen maar wereldgoals maakt. Pareltje in de selectie. WPB krijgt voor rust nog een vrije trap op randje 16 als onze Steinar nu een aanvaller vast houd en terecht geel krijgt. Gelukkig is daar Meine weer met een redding en zo staat het met de rust 0-1 voor de mannen in oranje.

In de rust legt coach Hylke de opstelling van WPB even bloot met alle sterke en zwakke punten die de tegenstander laat zien. Groot talent Jente let even niet op, gelukkig is Hylke coulant en laat hem de tweede helft gewoon staan.
Na de thee gaan we er weer voor. Het zonnetje is inmiddels verdwenen en heeft plaats gemaakt voor wolkjes met regen. Het veld is dus gesproeid en dat scheelt weer een wat schaaf/brand plekken. De tweede helft begon zoals de eerste. Crosspasses om zo de links half/back te bereiken. Na een aantal pogingen op doel blijkt maar weer eens dat het transferbeleid deze zomer zijn vruchten heeft afgeworpen. Meine, pakt, alles. Na een uur is, zoals verwacht, Ingmar rijp voor de sloop en laat zich vervangen door Wiljan. De man die verkondigde om liever met het derde mee te gaan is 20 seconden na zijn invalbeurt de aangever voor de 0-2. Een assist met voorbedachte rade brengt Jorn in stelling om de bal laag in de lange hoek te krullen. Een voorsprong die verdubbeld word. Dat is wel lang geleden. Met nog een halfuur te gaan is het bidden dat ‘’Meinessias’’ alles er uit blijft houden. Gelukkig staan er voor Meine nog 10 met dezelfde missie. Centraal duo Guus en Yvo spelen ook heel sterk. Net als Jente en Allard. Jente deelt zoals gewoonlijk uit maar incasseert ook een schandalige actie. Triest als iemand op de grond ligt om dan nog op iemands been te gaan staan. Scheidsrechter wil het niet zien. Later krijgt William nog een elleboog in de maag te verwerken en trapt van Dijk nog naar achter als hij in de mangel ligt met invaller Marc. De frustraties nemen dus toe. Wederom geen kaarten. In de laatste minuten is Minks nog dichtbij een treffer voor WPB maar zijn inzet raakt de buitenkant van de paal.
 
De mannen strijden tot het einde en uiteindelijk staat er na 90 minuten een 0-2 als eindstand op het scoreformulier. Een driepunter voor de Sweltsjes. Wie had dat gedacht tegen de voormalig nummer 3 van het klassement. Een welkome zege voor het Koudumer kamp. Het gat naar de PO voor promotie/degradatie is verkleint tot 3 punten. De eerst volgende tegenstander is Heeg. Komende zaterdag om 14:30 is de aftrap in de Sândobbe. Bij winst komt Oeverzwaluwen op gelijk aantal punten met Heeg. De strijd is nog lang niet gestreden en met nog 4 wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk. We hopen dat we jullie allemaal kunnen verwelkomen zaterdag want het kon wel eens een hele belangrijke wedstrijd worden.
 
Graach oant sneon allegear!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!