Doelpuntenfestijn in de Sândobbe - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

Doelpuntenfestijn in de Sândobbe

Doelpuntenfestijn in de Sândobbe

Oeverzwaluwen 1

3 - 6

SC Bolsward 1

6'
Jelle Huitema (corner)
11'
Mounir Bou-Asrar (schot)
29'
43'
Robin Hendriks (schot)
52'
Davey Lohman (schot)
Steinar Lageweg (intikker)
54'
62'
Wilco Folkerts (schot)
Jorn Pries (schot)
64'
90'
Sander Bootsma (kopbal)

Competitie

3e klasse A

Datum

1 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

D. Zijlstra

Accommodatie

Sportpark De Sandobbe
Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Hallo allemaal,


Na de mooie overwinning op Deinum van vorige week speelde de formatie van Hylke Schrale afgelopen zaterdag tegen alweer een promovendus, namelijk Bolsward. Net als in Deinum is onze trainer ook in Bolsward bekend. Bolsward speelde vorige week gelijk tegen DWP. Onder de lat bij Bolsward een oude bekende: op de Oosterveldseweg wonende Kees Witteveen. Een grote verrassing voor ons allen omdat wij dachten dat Kees zou stoppen met keepen. Niet dus. We konden oud gedienden (en ras Bolswadders) Niels en Daniel ook weer begroeten. Ze beloofden dat ze voor ons zouden juichen vandaag. Nog meer goed nieuws want onze kokende beveiliger is weer terug van een schorsing. Hij was erg blij dat hij weer mocht spelen en besloot daarom ons een heerlijke maaltijd voor te schotelen die we met de hele selectie burgemeester mochten maken. Macaroni, soep en tosti’s. Culinaire hoogstandjes van ús Robke, grote dank en grote klasse! Nu nog hopen dat hij dit ook kan vertalen naar het veld. Na deze heerlijke lunch werden er nieuwe kledingstukken aan de selectie uitgereikt. Hele mooie nieuwe trainingskleren waarin wij de kunsten mogen gaan vertonen. Bestuur en sponsoren, bedankt!


Na een sterke warming-up beginnen de volgende namen aan de wedstrijd; FP op goal, achterin spelen Frans Wieger, Gert Jan, Guus en Yvo. Op het middenveld spelen Steffen, Steinar, Timo en Dytmer. Voorop Jorn en Robke. De bank was breed bezet met William, Jente, Joey en Redmer. 

De start van de wedstrijd lijkt prima maar al snel ligt de bal 2x in het netjes bij ons. 0-2 achter. Gelukkig is het na een half uur Robin de die bal krijgt op de rechterflank. Hij speelt drie man zoek om vervolgens Bolsward doelman Kees te poorten. 1-2! Mooie goal van Robke. Dit belooft wat voor het laatste kwartier van de eerste helft. Echter is het Bolsward dat vlak voor rust een grote tik uitdeelt en de 1-3 maakt. 

Koffie/thee.

In de tweede helft vallen in de eerste 10 minuten 2 goals. Het wordt eerst 1-4. Gelukkig geven wij Beantsjes niet zomaar op en is het Steinar, die na goed werk van Steffen en Jorn, profiteert van een Grandelletje van Kees. 2-4. 10 minuten later scoort Bolsward helaas weer. 2-5. Het begint nu wel een doelpuntenfestijn te worden. Zou het ons lukken om er nog 3 te maken en zo een gelijkspel uit het vuur te slepen? We doen een dappere poging. Na een dik uur is het Robin die bij iemand een panna legt waar Touzani voor zou klappen. Hij zet de actie voort en met een voorzet vindt hij clubtopscorer Jorn Pries. 3-5! Dichter dan 2 goals verschil komen we helaas niet meer. Bolsward maakt nog een 6de treffer wat de eindstand bepaalt op 3-6 in het voordeel van de Bolswadders.


Na de wedstrijd was de sfeer in de kantine eerst natuurlijk getemperd. Gelukkig kwam Dicky Power uit Harlingen langs om te zingen en de kantine op z’n kop te zetten. Dit was een groot succes en als klap op de vuurpijl ging won Dicky ook nog eens een Oeverzwaluwen trui met draaiend rad. Dicky is vanaf nu een Bjeantsje i.p.v. een ouwe seun. 


Voor nu, supporters, fans, teamgenoten, enorme dank dat jullie er weer waren. Volgende week spelen wij uit bij Heerenveense Boys. De aftrap is 14:30. Komt allen en support your locals!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!