V.V. Heeg 1 - Oeverzwaluwen 1 - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

V.V. Heeg 1 - Oeverzwaluwen 1

V.V. Heeg 1 - Oeverzwaluwen 1

V.V. Heeg 1

3 - 2

Oeverzwaluwen 1

Competitie

3e klasse A

Datum

3 december 2022 14:00

Scheidsrechter

J.P. IJkema

Accommodatie

Sportpark Heech
De Skatting 1 A
8621BT
HEEG
tel. 0515-443403

 
1 / 1
Minne middag in Heeg
 
Afgelopen zaterdag was het weer zover. Een wedstrijd voor de Oeverzwaluwen in en tegen Heeg. Een 15 koppige selectie reist af naar Heeg. Slecht nieuws voor onze goalie Feike. Hij heeft winterstop door een pittige knieblessure. Beterschap gewenst. Op de weg naar Heeg zitten er jonge talenten bij de Kam in de auto. Kam was in de sinterklaas stemming dus draait hij mooie sinterklaas plaatjes in zijn snelle auto die vrijdag nog kapot was. Het was dit keer niet de ´´ABN´´ maar een turbo slangetje die het loodje legde. Gelukkig is kam een vakman en was het slangetje zo weer gefikst. Met dikke hits in de ´´pull-up’’ van Kam komen we ongeschonden in Heeg aan. We worden opgewacht door onze teamgenoten die ons dom aankijken omdat de muziek van Kam nogal luid stond. Snel de kleedkamer in want het is verrekte koud in Heeg. Trainer Hylke neemt het woord in de kleedkamer over de formatie en tactiek. Daarna snel naar buiten want een goede warming-up is vandaag broodnodig. De wissels lopen met mutsen, sjaals en wanten over het veld. Alsnog is het erg koud. Gelukkig heeft leider Wout fijne dekentjes van thuis meegenomen. Hier kunnen we lekker warm mee blijven.  
De opstelling; Meine, Yvo, Guus en Jente achterin. Op de mid staan Stef, Wieb, Frans en Jorn. Voorin Kam, Wil en Dyt. Wissels zijn Stein, Ing, Bomber en Mini Jorden. Onze grensrechter is vandaag een hele goeie; Leider Gelke. Er zijn zelfs een aantal supporters vanuit het warme hart naar Heeg gekomen. Heel erg dapper. Mooi om te zien dat de ploeg overal gesteund word. Ook door de geblesseerde spelers!!! Top dat jullie er waren. De eerste helft is Koudum meer aan de bal. Het veld is lastig te bespelen maar gelukkig zijn we dat wel gewend van huis uit. Dus dit is geen excuus. Na schoten van Kam, die wel op goal zijn maar niet gevaarlijk worden, krijgt Heeg ook wat kansen. Een van die kansen is een schot uit de tweede lijn. Meine pakt hem maar moet lossen. De spits van Heeg staat uiteraard op de goede plek en maakt er 1-0 van. Dreun voor de Koudummers. We proberen nog gelijk te maken in de eerste helft maar de kansen die we krijgen zijn niet groot genoeg. 1-0 rust.  
De tweede helft mag Steinar er snel in. William komt naar de kant. Er zijn een aantal verschuivingen op het veld en hierdoor krijgen we kansen. De 1-1 hangt in de lucht. Steinar, Jorn, Frans en Kam zijn dichtbij de goal maar scoren niet. Heeg scoort even later wel uit een standaard situatie. Weer een domper voor de Sweltsjes. Wat ook niet mee speelt is de scheidsechter die vandaag een beetje lijkt op iemand met een mooie achternaam. Steffen wordt neergehaald en op Kam word door getrapt. Als de scheids hiervoor niet/veel te laat fluit zegt onze trainer hier wat van. Gele kaart voor onze trainer. Het is werkelijk bijzonder hoe deze taferelen plaats vinden en hoe er op onze aanvoerder gereageerd wordt door de man in het zwart. Het lijkt af en toe wel 12 tegen 11. De mannen uit Heeg kunnen hier ook niks aan doen. Tijd voor actie; Bomber valt in voor Yvo. Oeverzwaluwen gaat 1 op 1 spelen. En met succes! Jorn Pries prikt weer eens een goaltje mee na een voorzet vanaf de rechter kant. Ik gok een assist van Dytmer. Als dit niet zo is krijg ik het wel te horen op het trainen… Nog 10 minuten te gaan en alles om voor te spelen. Heeg krijgt een vrije trap. Hieruit wordt gescoord. Grensrechter Gelke doet de vlag omhoog. Scheids geeft geen gehoor aan Gelke en neemt de moeite niet eens om met Gelke in gesprek te gaan. 3-1. We blijven gas geven en één minuut na de 3-1 is het al 3-2. Guus Bruins wordt diep gestuurd en haalt de achterlijn. Hij trekt de bal heel mooi terug op Steinar die na enig blessureleed ook weer eens een goaltje maakt. Proficiat, maat! 
Hier zal het helaas bij blijven. De Oeversweltsjes verliezen nipt. Er had meer in gezeten. Door dit resultaat zakken we twee plekken. De komende wedstrijd is zaterdag thuis tegen directe concurrent Makkum. Het belooft een spannende wedstrijd te worden vol passie en beleving. De aftrap is om 14:30. We hopen dat u allemaal komt kijken want zonder u kunnen we natuurlijk niet winnen!  
Oant sneon allegear.  
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!