Wedstrijd duurt 45 min te lang - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

Wedstrijd duurt 45 min te lang

Wedstrijd duurt 45 min te lang

SC Bolsward 1

7 - 0

Oeverzwaluwen 1

Competitie

3e klasse A

Datum

11 februari 2023 15:00

Scheidsrechter

K. Vellekoop

Accommodatie

Sportpark Het Bolwerk
Bolwerkplein 4
8701XE
BOLSWARD
tel. 0515-572797

Hallo voetbalvrienden,

Afgelopen zaterdag jongstleden stond de uit wedstrijd tegen Bolsward op het programma. Met in het Bolswadder doel een oude bekende; (Buurman) Kees. Tegen de verwachting in waren er heel veel Koudummer fans naar het Bolwerk gekomen om de ploeg te steunen. Onze dank voor deze steun is groot. Bolsward speelt mee om de titel, wij spelen voor lijfsbehoud. In Koudum werd het 3-6 voor Bolsward. Eens kijken hoe het nu zou gaan.

Voordat we naar Bolsward vertrekken wil goalie Meindert graag dat zijn pols getaped gaat worden. Hij vraagt Ingmar, die in het verleden met afwisselend succes de duim van de Kam heeft getaped. Ingmar verwijst naar Joey die op zijn beurt nog wel een oude bekende weet die toevallig in Bolsward woont. Aangekomen in de Bolswadder kleedkamers stapt er even later een Oeverzwaluwen icoon binnen. Het is (bijna) ere-Koudummer Daniël Leijenaar. Een groot gejuich gaat op voor deze echte Heerenveen supporter want zondag was hij nog in het Abe Lenstra Stadion. Hij taped Meindert zodat hij keepklaar is voor de wedstrijd. Na een strakke bespreking van trainer Hylke gaan de mannen naar buiten voor de warming-up. Onder een lekker muziekje, waar we in Koudum nog wel een puntje aan kunnen zuigen, bereiden de mannen zich voor om straks volle bak te gaan.

De opstelling is als volgt; Meindert keept, achterin spelen Guus, Joey, Wiebe en Jente. Op het midden staan Frans Wieger, Steffen, Steinar en Dyt. Voorop de Kam en JP. De mannen die de bank warm houden zijn William, Bomber en Ingmar. Jelle is de grens vandaag. Wood en Gelke zijn de leiders/verzorgers. De aftrap klinkt en de wedstrijd is los. Bolsward laat zien dat het een goede ploeg is en neemt het initiatief. Op het middenveld verzetten Frans en Steinar veel werk door van hot naar her te rennen. Steffen speelt vanuit het midden een sterke eerste helft en wint veel duels. Guus speelt ijzersterk net als Wiebe. Joey is ouderwets aan het ruimen en Jente heeft nog steeds 3 longen. Bolsward wordt een aantal keren erg gevaarlijk. Wel 10 corners en uitgespeelde aanvallen worden door de verdediging wegwerkt naar voren of Meindert staat in de weg met uitstekende reddingen. Af en toe lijkt de scheids wat meer voor Bolsward te fluiten, echter draait dit na een half uur steeds meer om. Kam heeft vandaag weinig verdedigende taken gekregen maar hij loopt toch de nodige meters voor het team. Jorn is nog niet topfit maar doet zijn uiterste best om het beste er van te maken. Bolsward blijft de bovenliggende partij maar door het schaakspel op het middenveld en uitstekend spelende backs staat het met de rust 0-0. Een puike eerste helft waarbij de taken goed worden uitgevoerd en met veel strijd en beleving worden gespeelt.

De tweede helft geeft helaas een ander beeld. Bolsward doet even wat gas erbij en na 5 minuten in de tweede helft is het 1-0. Zonde. Snel daarna vallen de 2 en 3 nul. Dan kraakt er iets bij de Sweltsjes waardoor de Bolswadder vrij uit kunnen ballen en de ene na de andere goal valt. Uiteindelijk wordt het 7-0. Een dikke knetter in de tweede helft. Maar met de eerste helft kunnen we verder. De andere uitslagen in de competitie komen ons niet verkeerd uit. Nog kansen genoeg om veel punten te pakken. En dat begint komende zaterdag als wij thuis spelen tegen CVVO, de club van oud Oeverzwaluwen trainer Ton Haarman. De aftrap is 14:30 in de Sândobbe. Komt allen en steun de mannen tegen de Lemsters.

Oant sneon.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!