Oeverzwaluwen vergeet zichzelf te belonen - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

Oeverzwaluwen vergeet zichzelf te belonen

Oeverzwaluwen vergeet zichzelf te belonen

Oeverzwaluwen 1

2 - 2

DWP 1

Competitie

3e klasse A

Datum

19 november 2022 14:30

Scheidsrechter

M.A Bosma

Accommodatie

Sportpark De Sandobbe
Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Hallo allemaal,

Allereerst allemaal van harte met de 0 van Andries Noppert tegen Senegal. Iets wat Bijlow en Pasveer niet gelukt zou zijn. Ook mooi dat William zijn maat, die bekend staat als een tovenaar uit Eindoven, ons uit de lijden verloste door de openingstreffer te maken.

Nu naar onze eigen wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen DWP. Bij winst gaan we over de mannen uit Sint Johannesga heen en staan we er weer mooi bij qua stand. De heren verzamelen zich rond 1 uur op ons mooie complex om vervolgens de kleedkamer in te duiken. Na het bekend maken van de opstelling en het overige strijdplan mogen de mannen lekker de kou in om te gaan beginnen aan de warming-up. Na dat deze is voltooid gaan de mannen terug de kleedkamer in om even op te warmen. Als ze weer naar buiten komen is de opstelling als volgt; FP keep, Jente, Guus en Yvo achterin. Op het middenveld spelen Steffen, Wiebe, Jorn en FW. Voorin Kam, William en de Dyt. Het bankje wordt warm gehouden door Meine, Joey, Steinar en Ingmar.

De wedstrijd start en er ontstaan mooie duels om de bal. Koudum af en toe wat slordig en DWP dreigt wel maar kan nog niet doordrukken. Frans Wieger speelt een beren partij en wint alle duels vandaag. Heerlijk zo een speler in je team. Kam maakt een actie en wordt neergelegd. De vrije trap die volgt gaat net naast. Af en toe schuiven de mannen wat in hun posities om zo op zeker te blijven achterin. William werkt zoals altijd keihard om de ballen bij hem te houden om vervolgens Kam of Dyt te bedienen. Als Jorn er plots op links overheen klapt en Kam wordt overgeslagen levert dit een mooie reactie van Kam op die sommigen al eens eerder hebben gezien. Tot verbazing van ons allen had Kam Jorn nooit gezien. ´´Tsja, en dan kom je er achter de je niet op tennis zit maar dat er nog meer mensen in het veld lopen´´. Aldus Meine. Kammetje, op zijn nieuwe ballie pattas, snelde alsnog naar de goal maar kon helaas de voorzet van Jorn niet op een van zijn slofjes krijgen. Nog steeds 0-0. William vertekt op het perfecte moment om diep te gaan maar DWP grens vlagt hem af. William boos, geel. DWP krijgt een vrije trap, vanaf een redelijke afstand schieten ze op de goal van FP. Die laat de bal tactisch tegen de buitenkant van de paal klappen. Doeltrap, keurig FP, skeelde niks mar koe krekt. Meine hast de broek vol. We naderen de rust. Koudum dringt aan. Jorn gaat diep vanuit het midden. Kam ziet dit en wipt de bal over de verdedigers heen. Jorn neemt de bal mee maar faalt in zijn eerste poging om te scoren. De rebound is wel voor Jorn weggelegd. 1-0. Toen mocht er een zeker iemand een twitter bericht gaan typen over deze goal maar omdat diegene koude vingers had duurde dit heel erg lang. Zo lang zelfs dat Jorn maar besloot om gelijk zijn tweede te maken. Assist Frans Wieger, wonderschoon. Toen konden de twee doelpunten mooi in één twitter bericht worden getypt. In de laatste momenten meende er een aantal talenten uit Spanje het veld op te kunnen lopen. Echter was het nog niet rust dus moesten deze gasten van het veld vertrekken. De ruststand bleef 2-0 in het voordeel van de Oeversweltsjes.

De tweede helft is minder dan de eerste. Oeverzwaluwen krijgt nog wel kansen maar weet deze niet te benutten. De duels op het middenveld worden niet meer gewonnen. DWP dringt aan en maakt een doelpunt. Deze goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Even later scoren de groen-witten wel een geldige goal. 2-1. Oeverzwaluwen probeert om het weer op te pakken en lijkt de voorsprong te vergrootten als Jorn zijn derde treffer van de middag maakt. Helaas vlagt de grensrechter van DWP voor buitenspel. Even lijkt een aanvaller los te zijn van Jente. Gelukkig heeft Jente lange benen en nog langere armen en zo sleept hij er een tactische gele kaart uit die vast niet als boete wordt gerekend door onze Duitser. Even later na een kans voor DWP komt Feike lelijk neer. Later moet hij er uit. Meine de Jong maakt zijn langverwachte debuut voor Oeverzwaluwen. Meine raakte vlak voor de seizoenstart ernstig geblesseerd door een koe. Gelukkig is hij nu weer fit en mag hij zijn eerste minuten maken. De wedstrijd vordert en Meine weet een corner uit de lucht weg te boksen. Klasse bezig. Koudum valt aan. Uit de counter van DWP wordt spits Van Der Velde gevonden die met een mooie volley Meine passeert. 2-2. Ai. Een domper voor de Oeversweltsjes. De laatste minuten kan het nog beide kanten op. Als Kam de bal krijgt op links en de actie inzet in de 16 meter is er contact met een DWP verdediger. Kam gaat neer en scheidsrechter Bosma wijst naar de stip. In de allerlaatste minuut krijgen we de kans om 3-2 voor te komen. Vaste nemer Jorn legt aan voor zijn derde. Helaas pakt de keeper van DWP de bal met een wereld redding. Zo zie je maar weer, zelfs de besten missen wel eens. Kijk maar naar Lewandowski tegen Mexico. Een wijs man zei ooit; Als je hem durft te nemen, mag je hem ook missen, maar liever niet. Het blijft 2-2. Niet verloren maar ook niet gewonnen. Gemende gevoelens bij de mannen van Hylke Schrale.

Zaterdag aanstaande wachten de Waterpoort Boys. Gelukkig spelen we weer thuis om half 3. Na de wedstrijd blijft u allen hangen in de kantine want het jaarlijkse Novemberfest staat weer voor de deur. Namens alle spelers wil ik alle supporters bedanken voor hun steun en lovende woorden over de wedstrijd. Wij verwachten u allen zaterdag weer, met dit keer hopelijk wat warmere temperaturen!!

 

Oant sneon.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!