Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

23 september 2023. De datum dat het 3e elftal ('t fjirdde) de eerste wedstrijd van het seizoen 23/24 op het programma staat.

Na een hele lange en vooral zware voorbereiding van het 3e elftal onder leiding van coach (jelte wijnsma) werd er zaterdag afgetrapt tegen Heerenveense boys 10. Voordat er afgetrapt werd, een elftal foto en ja hoor wie kwam er op het laatste moment nog is aankakken, De coach. deze man kan natuurlijk niet onbreken op DE foto van het jaar.

Nu naar de wedstrijd met een selectie van 16 man werd er een opstelling gesmeed. Waaronder debutant Katrinus, eppes, buf, rooie, jozef, sven dc, jelle eagklep, ty go, jan H, luut en keeper Bertus/B/verbrandus.
Op de bank nemen plaats-  klep a kliek, Micheal jorden, do mingus, zzprdaniel, de vlag werd de eerste helft bediend door bonne amigo🤟.

Vanaf minuut 1 voelt het voor een ieder nog even onwennig om weer in de wei te staan. Al met al van beide kanten een prima begin. De eerste kansen waren voor de koudummers en wat voor kansen het schijnt dat Marcel rooie nog staat te schreeuwen bij de 2e paal. Maar de man die de kansen kreeg jelle eagklep, had volgens de geleerden eagkleppen op van een of ander paard.
Dus die kansen bleven jammer genoeg onbenut.
Ondertussen heeft er ook al een wissel plaatsgevonden, debutant katrinus heeft z'n longen uit z'n lijf gerend en vroeg een wissel aan bij de coach.

Nu naar een mooi moment voor good old eppes en natuurlijk de gehele selectie, jozef trapt de bal met een vrije trap richting de tweede paal. Eppes met het hoofd tegen de bal en de sweltsjes staan 1-0 voor.

Na de gemiste kansen volgt er een iet wat minder moment van een speler van Heerenveense boys. Een rare schreeuw van de speler, ambulance er bij, jammer. Beterschap voor de speler van de tegenstander.
Er word toch bepaald om door te spelen, na nog 10 minuten voetballen is het rust.

Na een donderspeech van de coach gaan we het veld weer op. Er worden een paar wissels worden door gevoerd.
Heerenveense boys komt sterk uit de kleedkamer, de sweltsjes hebben hier geen antwoord op. Er worden een paar kansen goed weg gewerkt door onder andere Bertus maar 2x is de voorhoede van heerenveen de verdediging van de sweltsjes te snel af. In de omschakeling worden we geklopt. Klep a kliek werd er niet uitgerend bij deze kansen zeker niet, sneller dan het licht deze muffe man.
Jammer genoeg komt de stand op 1-2 in het voordeel van de boys uit heerenveen.
Ook maakte bonne amigo de tweede helft een schwalbe. De rechtsachter van heerenveense boys trapt op de bal en bonne gaat als een stervende zwaan onderuit.

De druk naar voren van de sweltsjes word steeds meer duidelijk. Er volgen een aantal kansen die gecreëerd uit vrije trappen en corners. Bal op de lat van Micheal jorden, een omhaal van eppes, de bal voorlangs die net gemist word door marcel rooie.
Maar niet getreurd daar was ie weer good old eppes, de bal komt na een schermutseling op de hoofd van eppes. Van een met of 1a2 van de goal is het weer raak voor eppes, onze topscorer.
2-2 wat tevens ook de einduitslag is.

Zoals de titel wel verraard: 't koe minder mar t koe ik better' zo was het ook 1ste helft hadden wij moeten uitlopen en de 2de helft waren het de heerenveense boys die slim met de tactiek omgingen.

Na afloop werden er een paar biertjes gedronken, er werd niet gezeurd op elkaar en de coach greep keurig in bij alles wat er vandaag mis ging.

Volgende week moeten we naar hoog (heeg) het plan is om in de vluchtelingenboot van klep a kliek te gaan of dit plan wordt uitgevoerd betwijfel ik.
Mocht u de talenten aan het werk willen zien 13:00 tegen hoog in heeg. U bent welkom.