Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Afgelopen zaterdag, de thuiswedstrijd tegen Makkum. In de heenwedstrijd werd er met 2-2 gelijk
gespeeld. Toen hadden wij moeten winnen, aangezien wij de eerste helft legio kansen hebben gemist
en er een zuiver doelpunt niet werd goed gekeurd.

Het zou vandaag niet veel anders zijn.

Na een goede, maar stevige speech van onze coach Jelte, gingen wij de wei in. Vanaf de eerste
minuut was het spelbeeld duidelijk. Oeverzwaluwen maakte het spel en creëerde de kansen, waar
Makkum vooral hoopte op een lange bal die goed zou vallen voor hun eenmans aanval.

De eerste goede mogelijkheden lieten dan ook niet langs op zich wachten, maar helaas werd kans op
kans gemist. Gaat het zo’n wedstrijd worden? Ja, het gaat zo’n wedstrijd worden….

In de afwerking ongelukkig, laatste pass die niet aankwam, verkeerde keuzes voor de goal, noem
maar op. Maar de bal wil er niet in.

Het is dan ook niet verassend dat de 1-0 valt uit een afstandsschot, JEP knalt de bal binnen a la
Reijnders bij het Nederlands elftal (dit hebben wij dan ook de gehele avond moeten aanhoren, maar
dat terzijde....).

Maar eerlijk is eerlijk, een geweldige goal, en toch nog de voorsprong vlak voor rust.
In de tweede helft de score snel uitbouwen en het kon wel eens een doelpuntrijke wedstrijd worden.
Maar ook nu hetzelfde probleem als in de eerste helft, genoeg kansen, weinig goals.

Balletje dat net langs de verkeerde kant van de paal rolt, keeper die een aantal ballen pakt, bal op de
paal, omhalen + schoten die tegen het verkeerde net (lees: vangnet) worden geschoten in kansrijke
positie etc.

Als slok op de borrel is het dan ook nog Makkum dat uit het niets op 1-1 komt, uit een klutsbal vanuit
een corner reageert de speler van Makkum het adequaatst en de prikt de bal binnen langs Brandus.

In het verloop van de wedstrijd zal deze score op het scorebord blijven staan, wat bij Makkum
gevierd wordt als een overwinning en bij de Koudumers voelt als verlies.

Paar positieve punten:

 Weergaloze verdedigende actie van JEP met een hakje
 Bonne 75 min. volgehouden (‘Ik hie de hele wedstriet wol kennen!!”)
 Arjan verkozen tot MOTM (onder andere door DE coach)
 Pubquiz bij Geert was geslaagd (ook het drinkende gedeelte bij de helft van de ploeg)