KOUDUM
tel. 0514-522583

Toeschouwers: Toch wel 20 ongeveer

Scheidsrechter: GJ Hoekstra (waarvoor wederom dank)

Met een brede selectie konden wij zaterdag de wedstrijd aanvangen tegen het derde van Nijland.
Deze ploeg stond onder ons en hadden tot dusver maar 1 wedstrijd gewonnen, er was dus wat
mogelijk!

Dat de bezoekers er zin in hadden bleek al voor de wedstrijd. Waar onze sterspelers een voor een
binnen druppelden, hadden zei al een heuse wedstrijdbespreking gehad, en zouden al beginnen aan
hun warming-up (het was wel koud, dus misschien was dat een reden…).

Nadat wij ook de spieren hadden opgewarmd, kon de wedstrijd beginnen. Et Tredde begon redelijk
aan de wedstrijd en had qua veldspel misschien wel een klein overwicht. Echter werden er geen
grote kansen gecreëerd, behoudens een paar schoten van afstand. Wat dat betreft hadden de
bezoekers de beste kansen, maar MOTM Brandus was uitzonderlijk scherp vandaag. De beste man,
had volgens eigen zeggen, wel een paar biertjes te veel gehad vrijdag, maar kwam bij alle kansen als
winnaar uit de strijd.

Oeverzwaluwen hield goed stand, en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in de eerste helft.
Zodoende werd er ook gerust met een brilstand (dat betekent 0-0).

Tweede helft, een paar frisse (na ja fris….dat hadden de meeste invallers vrijdag niet gehad) wissels,
en wij zouden zomaar eens een overwinning kunnen boeken dachten de mannen van coach J.
Wijnsma.

Echter, waar wij de eerste helft de bovenliggende partij waren, was daar de tweede helft geen
discussie over mogelijk dat dit nu de mannen uit Nijland waren. Er kwamen een paar ervaren, goede
spelers hun team versterken.

En zij kregen dan ook de beste kansen om de score te openen, maar slaagden hier niet in. Het was
juist de thuisploeg wat op voorsprong kwam. Een vrije trap vanaf randje zestien werd genomen door
de ervaren Jorden H. Hij zag de dat de keeper op zijn verkeerde been stond, en verschalkte hem met
een welkbekende roller met tegendraads effect (zijn eigen woorden). Zoals wij het zagen was het een
klein ‘woefke’ van de keeper, maar wij houden Jorden graag in de waan, en gingen mee in zijn
beredenering.

Echter was het spelbeeld nog steeds, dat de mannen uit Nijland vele malen makkelijker konden
voetballen dan ons. En nu maakten zij dan ook een van de kansen af. Balverlies op het middenveld,
en razendsnel kwam de bal bij hun spits, die Brandoes nu wel wist te passeren, helaas.

Daarna bleven de bezoekers op zoek gaan naar de 1-2, en slaagden hier ook bijna in. Eerst was daar
een afgekeurde (knappe) goal, wegens buitenspel. Een moment later was daar een afstandsschot, die
richting de kruising werd gestuurd. Eenieder zag de bui al hangen, daar gaat ie…

Maaaaar zoals eerder vermeld, hadden wij een keeper in topvorm op de goal. Hij zweefde
daadwerkelijk naar de hoek en tikte de bal uit de kruising vandaan. Volgens ooggetuigen was
Brandus zo’n 2 minuten van de grond!

In het vervolg raakte de energie van de bezoekers ook steeds meer op, en kwam zowaar ook de
thuisploeg weer een beetje aan voetballen toe. En er bestaat ook zo’n eeuwenoude voetbalwet, die
ook nu in werking trad.

Eerst is het Hendrik alias ‘de Klep’, die de 2-1 op de schoen heeft, hij doet eigenlijk alles goed, maakt
knap ruimte voor een schot. Maar waar hij eigenlijk de rechterhoek had moeten kiezen, kiest hij voor
de linker. Helaas staat hier ook Marcel nog vlak voor de doellijn. En ondanks verwoede pogingen om
de bal te ontwijken, komt deze toch tegen hem aan. Buitenspel….! Doelpunt afgekeurd…Pech.

Maar met een allerlaatste aanval, over meerdere schijven wist Marcel, met een steekbal (de enige
goede bal vandaag volgens hem) SH te vinden. En zoals wij SH kennen, weet hij over het algemeen
wel raad met dit soort kansen. Op randje buitenspel weet hij de keeper te passeren en maakt de 2-1!
Meteen hierna fluit GJ af voor de wedstrijd. En pakken wij uiteindelijk, toch redelijk onverwacht, nog