Fleardyk 70
8629RG
SCHARNEGOUTUM
tel. 0515-424670

Na het gelijke spel van vorige week tegen HVB (3-3) stond er afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen
Scharnegoutum op het programma voor Sweltsjes 2. Om 12 uur stond het vertrek gepland. De karavaan
van maar liefst 6 auto's vertrok keurig op tijd. Precies om 12:01 kwam Eling aan bij de Sândobbe. Hij was
zoals gewoonlijk te laat. Gelukkig voor ons kwam hij nog met eigen vervoer in Scharnegoutum. De
inmiddels 17 koppige selectie was weer compleet.

Voor de wedstrijd word Seif nog even in het zonnetje gezet. Hij is donderdag vader geworden en krijgt
namens iedereen grote felicitaties en de felbegeerde Oeverzwaluwen knuffel. Nogmaals, van harte!
Als de wedstrijd gaat beginnen staan de volgende 11 namen aan de aftrap; Martijn is de keeper. Douwe,
Joey, Thijs en Brent spelen achterin. Op het middenveld spelen Ingmar, Dyt en Dirk. Voorin Seif, JAK en
Jesper. Vlaggenist van dienst is uiteraard Eling omdat hij te laat was.

Het is in de eerste 10 minuten zoeken voor Sweltsjes 2. Scharnegoutum heeft de overhand is met handige
spelers op het middenveld en de flanken ons de baas. Gelukkig keept Martijn goed en halen Thijs en Joey
ook veel ballen weg. Na de eerste minuten veranderd het spel beeld en krijgen de eeuwige talenten meer
grip op de wedstrijd. Ingmar is dichtbij een kans maar de pass op hem is net te hard. Jesper krijgt een kans
maar stuit op de keeper. Een aantal corners van Seif worden niet binnen gekopt. Zo zijn er genoeg
mogelijkheden om op voorsprong te komen. Jesper krijgt 3 vrije trappen op randje 16. De eerste word tot
hoekschop verwerkt, de tweede kan de keeper er nog net uit houden en de derde is net voorlangs. ‘’Mooie
voorzet’’, aldus Thijs. Jesper woest op Thijs. Ingmar woest op Jesper. Brandje weer geblust. Pauze.

In de rust krijgen we geen complimenten over de eerste 10 minuten, wel over de minuten daarna. Helaas
kunnen 6 mannen de stijgende lijn niet doorzetten en worden vervangen. 6 nieuwe talenten daarin tegen
krijgen de belangrijke taak om voor drie punten te gaan zorgen. De start van de tweede helft is in ieder
geval top. In de eerste minuten gaat Seif op avontuur. Hij passeert drie tot vier man, snijd naar binnen en
krult met zijn chocolade been de bal in de bovenhoek. 0-1. Juichende talenten langs de zijlijn. Seif zelf
juichte bijna niet tot verbazing van iedereen. Na veel oproer kwam er toch nog een duimpje in de lucht als
celebration van Seif. De wedstrijd vordert en na wat halve kansen komt Scharnegoutum toch langs zij. 1-
1. Niet veel later komt Sweltsjes weer op voorsprong. Wederom Seif met een mooie dribbel, deze keer
vanaf de linkerkant en nu wel met zijn goede been schiet hij wederom met een mooie krul de bal in de
bovenhoek. 1-2. Vreugde aan de Koudummer kant. Hierna is het spannend. Het kan nog beide kanten op.
Scharnegoutum is opzoek naar de 2-2. Tymen word vanaf de bank hard aangemoedigd om druk te zetten,
SH en Rein schreeuwen op hun beurt dat Tymen juist naar achteren moet. Tymen geeft alleen een duimpje
terug dus dat schiet erg veel op.

Sweltsjes 2 houd tegen maar het piept en het kraakt. Als de scheids aangeeft dat er nog twee minuten te
spelen zijn krijgt Sven een ingooi. Hij gooit op Corné. Die passt naar Dytmer. Hij begint te lopen en te
lopen tot hij op de 16 meter is. Hij haalt uit en bal laat de keeper machteloos. 1-3. Nu volgt een heugelijk
feit; dit was voor Corné Veenstra zijn allereerste assist ooit als veldspeler. Groot applaus voor Corné en
natuurlijk ook voor Dytmer. De overwinning is binnen en zo pakt Sweltsjes 2 voor het eerste dit seizoen 3
punten. Achteraf bleek dit een knappe prestatie te zijn want Scharnegoutum was al anderhalf jaar
ongeslagen.

Als we de balans opmaken na drie wedstrijden is te zien dat er eenmaal gewonnen, gelijk gespeeld en
verloren is. De mannen staan op een zesde plaats. Volgende week spelen de heren tegen Tzum. De aftrap
is om 13:30 in de Sândobbe. Komt allen kijken want het beloof weer een topshow te worden.