KOUDUM
tel. 0514-522662

Afgelopen gisteren 10 april jongsteleden speelde Sweltsjes 2 de doordeweeks
inhaalwedstrijd tegen Scharnegoutum. In de heen wedstrijd tegen het in de
volksmondgenoemde ‘’reserve Sneek’’ werd het 1-3 in ons voordeel. Grote man in deze
wedstrijd was toen de man met nummer 14: Seif. Helaas is onze Seif inmiddels met de
Noorderzon vetrokken in zuidelijk richtingen naar van het land de slappe pizza’s en oude
romeinen. De overwinning werd destijds groots gevierd door SH en Rein en het was de
bedoeling dat vandaag de dubbel gepakt zou gaan worden bij opnieuw een overwinning op
Scharnegoutum. De grote motivatiespeeches voor onze wedstrijden houden altijd in dat, bij
een positief resultaat in ons voordeel, we weer een plekje stijgen op de ranglijst. Het geeft
wel aan dat onze competitie erg spannend is. Ook bovenin is het spannend, de gehele top 5
kan nog kampioen worden dus dit beloofd wat in de laatste weken.

Allereerst een groot compliment naar veldmeester Wout Klijn Velderman die onze grasmat
speciaal voor onze wedstrijd nog even had gerold waardoor het sinds weken weer eens een
prachtig, strak en glad veldje was. De mannen hebben er zeer van genoten. Rein was gister
helaas afwezig. Gelukkig waren Erwin en SH wel aanwezig. Er werd gekozen voor Feike
Pieter onder de lat. Achterin zijn er plekjes voor Douwe Beton, Brent Talent, Ruimer en Mini
Jorden. De loopwonders op het middenveld zijn Jesper, JAK, Sjors © en DeMarcus. Voorin
staat dubbel T: de Tiid en Thijsinho. Hulde aan vlaggenist Sven DC die in de regen en harde
woei de eerste helft mocht/wilde vlaggen.

De wedstrijd start en het gaat redelijk gelijk op met Scharnegoutum iets meer aan de bal. De
eerste kans is voor de bezoekers, gelukkig kan Feike Pieter met de voeten redden. Hierna
volgt een knal van JAK die het vangnet treft. Na deze aanval is Sweltsjes 2 slordig tijdens het
uitverdedigen. FP kan de eerste inzet nog keren met de benen maar helaas is het in de
tweede instantie wel raak. 0-1. Oei. Hierna volgt snel de 0-2 als Sweltsjes 2 weer zelf de
fouten maken. Gelukkig pakken de mannen het spel hierna beter op. Er word bij vlagen mooi
combineert en de kansen volgen. Werner zijn voorzet eindigt op de lat, vervolgens komt de
bal Jesper. Hij neemt hem goed aan, kan volleren en de bal gaat richting de kruising. Helaas
voor ons kan de keeper van Scharnegoutum op fraaie wijze de bal keren. In minuut 44
komen de Sweltsjes 2 terug in de wedstrijd. Werner, die weer goed op komt aan de rechter
kant, heeft een prima voorzet in huis. De keeper lijkt de bal te vangen maar als een duveltje
uit een doosje is daar Thijsinho met zijn hoofd. Hij komt goed voor de keeper en daar is de 1-
2. Lekker zo vlak voor rust.

In de rust is er tijd voor een praatje in de kleedkamer en een kleine halftime show op het
veld. Steinar, Nick en Sven en Niels komen in het veld. Dirk was al eerder ingebracht. Hij zou
na de wedstrijd vertellen dat hij nog niet zo vaak was neergelegd. De Tiid mag vlaggen in de
tweede helft.

De tweede helft start en goal. Voor Sweltsjes 2! De fans die nog druk aan het bieren waren in
de kantine hebben deze beauty gemist. Nick met een prachtige boogballetje op Steinar die
twee man uitkapt met een beweging en vervolgens de bal in de korte hoek stuurt waar de
keeper hem niet verwacht. 2-2. Wat een sensationeel begin van de tweede helft.
Scharnegoutum heeft de tactiek veranderd wat ons niet verkeerd uit komt. Het combineren
gaat eenvoudiger en er worden meer kansen gecreëerd dan in de eerste helft. Na een uur
gaat Thijsinho er af voor supersub Groenie. 10 minuten voor tijd krijgt Niels de bal, hij speelt
naar Sjors die tikkie-takka met Groenie doet. Sjors heeft vervolgens al gezien dat Steinar op
tweede paal loopt en geeft bijna blind een trekbal die de verdediging van Scharnegoutum
helemaal open trekt. Steinar is heel koeltjes en schiet beheerst de 3-2 binnen. Comeback
compleet, remontada completo!!!

Hierna is zijn het nog 10 lange minuten die we door moeten komen. Gelukkig wordt
Scharnegoutum niet meer gevaarlijk en zo is de dubbel over de reserve Snekers een feit. De
mannen hebben er hard voor gevochten en het feest is dan ook groot in de kleedkamer.
Kannen met bier stromen de kleedkamer binnen en dat zorgt voor veel blijdschap bij een
ieder. Aankomende zaterdag spelen we weer een topper in de strijd om plek 7. Arum komt
op bezoek in het warme hart. De heenwedstrijd verloren we zielig met 2-1 en dat had totaal
niet gehoeven! Genoeg motivatie om zaterdag vol gas te geven en de punten aan de N359
te houden. De aftrap is al om 12:30, met daarna om 14:30 de derby tussen Oev 1 en de
Walde 1. Na de wedstrijd van Oev 1 is er feest in de kantine met muziek Heavy P. Blijf allen
hangen want het beloofd weer een topshow te worden.