Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Het is even geleden dat Oeverzwaluwen 1 een wedstrijd speelde. De afgelopen 3 / 4 weken werd er niet
gevoetbald. Er werd tweemaal geoefend tegen SDS. Tweemaal? Jazeker, de eerste ‘’poging’’ werd na 11
minuten gestaakt toen het kunstgrasveld van SDS omhoog kwam wegens de hevige regenval. De poging
hierna werd wel volledig uitgespeeld. Er werd in IJlst geoefend tegen Rijperkerk en er werd een zaterdag
pittig getraind op het trainingsveld. Dit alles om de conditie toch enigszins op peil te houden.

Zaterdag konden de mannen eindelijk weer de wei in. In een zonovergoten Sândobbe was FC Birdaard te
gast. Er werd dinsdag en donderdag vel getraind met volop duels om zo optimaal voorbereid te zijn. Het
was wel puzzelen voor onze coach. Er zijn een aantal jongens die geblesseerd zijn, een enkeling die moest
trompetteren bij de Sinterklaas intocht en een ander was een weekendje weg. Dit resulteerde in een 4-4-2
om de boel compact te houden. Thijs van der Veen maakte zijn basisdebuut in de competitie. Omdat Thijs
lengte heeft en kopsterk is had coach Hylke hem omgebouwd tot spits. Voor de rest zijn er geen verrassing
in de opstelling van Oeverzwaluwen.

Vanaf minuut 1 is het strijden. Kleine kansjes voor Oeverzwaluwen en wat groteren voor Birdaard. Na een
voorzet van Birdaard kan Jurgen met zijn dikke teen voorkomen dat de voorzet aankomt en is het Meine
die met een mooie zweef de bal uit het doel houd om zo een eigen doelpunt te voorkomen. Birdaard is een
fysieke ploeg en er zijn genoeg jongens met een blauw shirt die een hapje van het gras mogen proeven
vandaag. Gelukkig zijn de meesten daar niet vies van. De wasvrouw is hier echter niet zo blij mee. Er zijn
aardig wat duels die als overtreding kunnen worden gezien. Echter wil de scheidsrechter van vandaag hier
weinig van weten. De een na de ander gaat naar de vlakte. Bas Nijhuis zou hiervan genieten maar wij
moesten hier even aan wennen.

Na een half uur begint Oeverzwaluwen beter in de wedstrijd te komen. Dit zorgt ervoor dat er vlak voor
rust een kans ontstaat. Volgens de Leeuwarder Courant gaf Timo de assist op Thijs. Dit moet even
gerectificeerd worden; Een mooi schot van Steinar beland pardoes voor de voeten van Thijs. 1 op 1 met
de Birdaard doelman faalt hij niet en schiet de bal boven in het doel tegen de touwen. 1-0
Oeverzwaluwen. Scoren bij je basisdebuut, je moet het maar kunnen. Thijs, van harte met je allereerste
goal en laten we hopen dat er nog velen volgen!

Kort na deze festiviteiten komt Oeverzwaluwen op 2-0. Timo zet de centrale man van Birdaard zo danig
onder druk dat hij onder deze druk bezwijkt. Timo neemt de bal mee en 1 op 1 met de doelman prikt hij
de bal in het netje. 2-0. Heerlijk zo voor rust.

De tweede helft start en in deze helft vallen ook alle kaarten. 6 stuks. 3 aan beide kanten. Tijdens een duel
geeft de scheids aan dat Oeverzwaluwen voordeel krijgt. Vervolgens maken de Oeverzwaluwen hierna
een overtreding. De scheids geeft Birdaard geel. Heel Koudum denkt dat Oeverzwaluwen een vrije trap
krijgt. Nee, het is Birdaard dat de vrije trap krijgt. Als even later de verkeerde speler van Birdaard geel
krijgt word aan de scheids gevraagd of hij wel de juiste man geel heeft gegeven. ‘’Ja, uh, ja, ach, at d’r
mar ien giel krijt’’, aldus de leidsman. De voorsprong die met de rust stond is na 75 minuten verdwenen.
In twee minuten scoort Birdaard 2 maal. Meine in oranje met een weergaloze redding zorgt er voor dat we
deze pot nog gelijkspelen en zo 1 puntje pakken. Na de wedstrijd zijn er gemengde gevoelens. Maar als
we realistisch zijn is een punt zo gek nog niet.

Volgende week spelen de mannen uit in het hele hoge noorden tegen Marrum. Voor de dappere supporters
die ons vlaggenschip willen aanmoedigen zaterdag, kan ik alvast melden dat het gebruik van Google
Maps zeer word aanbevolen. De aftrap is om 15:00.