Van Haersmasingel 40
9062GC
OENTSJERK
tel. 058-2562121

Na de nederlaag van vorige week tegen Irnsum stond er zaterdag weer een wedstrijd op het programma
voor Oeverzwaluwen 1. Trynwalden was de tegenstander. Na een bewogen week waarin genoeg is
gebeurd was het tijd om de kopjes leeg te maken en ons te richten op de wedstrijd van zaterdag.

Bij aankomst ligt het kunstgrasveld er prima bij. Het zou een ongekend voordeel zijn als wij bij
Oeverzwaluwen ook een kunstgras veld zouden krijgen. Al is het alleen maar het trainingsveld, in de
volksmond ook wel het Afrikaveld genoemd, dan zou dat al een enorme stimulans geven op de
trainingsavonden. Terug naar de wedstrijd, met wat wijzigingen in de opstelling en een iet wat andere
tactiek dan dat wij gewend waren gingen de heren naar buiten. Onder leiding van scheidsrechter de Groot
begint de wedstrijd.

De eerste kansjes zijn voor Oeverzwaluwen, gevolgd door kansjes van Trynwalden. De eerste echte grote
kans is voor Robin. Na een vermeende handsbal laat de scheidsrechter door spelen. Robin gaat 1 op 1 met
de keeper maar de laatst genoemde pakt deze inzet knap. Een corner volgt met daarna een uitbraak van
Trynwalden. Gelukkig letten Jente en Frans Wieger goed op en maken de counter onschadelijk. Vlak voor
rust steekt Robin onze Timo perfect weg. Timo rent de verdedigers van Trynwalden er allemaal uit en
rond koelbloedig af in de lange hoek. 0-1 Oeverzwaluwen. Heerlijk zo voor rust. Toch zit er nog een grote
kans voor Trynwalden aan te komen als Yvo iemand vlak voor de 16 meter neerhaalt. Een vrije trap word
goed verwerkt door Meine en daarna is het rust.

Na rust is het gelijk 2-0 voor Oeverzwaluwen. Net als Heerenveen tegen Ajax scoort Oeverzwaluwen
binnen een minuut in de tweede helft. Jorn Pries tekent voor het doelpunt na goed druk zetten van Steinar
en William. De wedstrijd vordert en Trynwalden begint aan te dringen. Nummer 11 van Trynwalden komt
naar binnen en krijgt precies genoeg ruimte om de bal met binnenkant rechts keurig in de bovenhoek te
schieten. 1-2. Gewoon een mooi doelpunt. De eerst volgende aanval voor Oeverzwaluwen is gelijk weer
raak. Timo maakt zijn tweede van de dag na een kleine scrimmage voor de goal van Trynwalden. Twee
goals verschil is wel erg lekker. Helaas komt Trynwalden weer terug in de wedstrijd. 2-3.

De Oeverzwaluwen raken steeds meer vermoeid. Robin heeft binnen vijf minuten twee keer kramp in de
kuiten en zo zijn er nog meer jongens die tegen de kramp aan zitten. In de slotfase valt de 3-3. Frans,
Jente, Werner en Meine steken allemaal de handen en benen uit maar de bal kan niet worden geblokkeerd
en zo komt Trynwalden op gelijke hoogte. In de absolute slotfase is Trynwalden heel dichtbij de 4-3 maar
gelukkig voor een ieder die Oeverzwaluwen en warm toedraagt gaat de bal langs de goede kant van de
paal. De uitstekend leidende scheidsrechter de Groot fluit voor het einde van de wedstrijd. Eindstand: 3-3.
Logischer wijs zijn er gemende gevoelens bij beide teams. Het lijkt mij het beste om beide ploegen maar
te feliciteren met een punt.

Rest mij nog 1 ding te melden: Supporters die de weg naar Trynwalden hadden gevonden, bedankt voor
de massale steun en aanmoedigingen. We hebben weer van jullie genoten!!!

Over 14 dagen kan Google Maps weer aan want dan spelen we tegen Marrum ergens bij Hegebeintum!