tel. 058-2541229

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Deinum op het programma. Vorig seizoen werd
Deinum twee maal verslagen dus was iedereen van mening dat dit vandaag weer zou gebeuren. Het
zou de hoogste tijd worden dat Oeverzwaluwen weer eens drie punten pakt want de laatste keer dat
dit gebeurde is alweer vier wedstrijden geleden. Vooraf gaat het nog over nieuwe huizen en
slaapkamers met Wout in de hoofdrol. Daarna komt coach Hylke aan het woord met het tactische
strijdplan. Helaas is Arjen druk in Lemmer en moet hij deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. 14
spelers blijven over. De ziekenboeg is zich inmiddels ook aan het vullen. Werner word nu vergezeld
door Steinar, Yvo en Thijs.

Na de warming-up start de wedstrijd onder leiding van de heer Vogelzang. Binnen 10 minuten is het
1-0 voor Deinum. De wedstrijd vordert. Na een uittrap van Meine komt William in de mangel bij twee
Deinummers. Het is een aardige klap. Gelukkig gaat William wel door. Na 2 minuten gaat het echter
mis met William en gaat hij door de knieën. Terwijl Deinum een corner krijgt en deze bal er in kopt
gaat op de bank al de aandacht naar William. Hij begint wartaal uit te slaan en kan niet verder. Timo
vervangt hem. Kort na de 2-0 komt Oeverzwaluwen wel terug in de wedstrijd. Wiebe loopt goed vrij,
ontvangt de bal en zet vervolgens Jorn goed voor de keeper. Jorn faalt niet. 2-1. Op de bank nemen
de zorgen om William toe. Hij vraagt zich af wat hij hier eigenlijk doet. Dat zal trainer Hylke ook wel
gedacht hebben na het zien van ons spel…

We gaan weer verder en vrij snel komt Oeverzwaluwen op gelijke hoogte. Waar Wiebe eerst
aangever was is hij nu de maker van een goal. De doelman van Deinum leverde de bal zomaar in bij
Wiebe. Onze aanvoerder bedenkt zich niet en schiet gelijk op het doel. De bal gaat langs de doelman
en zo is het 2-2. Vijf minuten later krijgt Gert-Jan ongelukkig de bal tegen de arm. Penalty voor
Deinum. Meine is dichtbij maar helaas gaat de bal wel binnen. 3-2. Even later raakt Meine
geblesseerd als hij een bal uit de lucht plukt. Terwijl Jente al bezig was aan de warming-up stuurt
Hylke nu ook Ingmar naar buiten maar in dit geval voor als Meine eventueel uitvalt. Alle wissels zijn
dus al in de eerste helft druk in het veld of bezig met de warming-up. In minuut 40 word Jouke hard
geraakt door een speler van Deinum. Met gestrekt been er in betekend een rode kaart. Deinum
speelt verder met 10 man. Uit de vrije trap van Robin kan Wiebe de bal niet in het doel werken.
Oeverzwaluwen was heel dicht bij de 3-3 maar als je hem zelf niet maakt doet de tegenstander dat
wel. De spreekwoordelijke deksel vol op de neus. 4-2. Zelfs met 10 man scoort Deinum. Dan volgt het
rustsignaal.

In de rust vind er 1 wissel plaats. Jente vervangt Jurgen. Meine kan gelukkig wel door. Deinum zakt in
de tweede helft in tot achter de middenlijn en geef de thuisploeg eens ongelijk. Oeverzwaluwen
probeert kansen te creëren via Robin en Jorn maar alle ballen gaan recht op de keeper en allemaal
keurig in de handjes. Frans Wieger is nog het dichtste bij een treffer. Op zijn mooie witte muiltjes
raakt hij de lat. Gert-Jan loopt inmiddels aardig mank maar weet van geen opgeven. Hij duikt op in de
spits naast Wiebe en Jorn. Na 80 minuten gaat Jochum gaat er af en komt Ingmar voor hem in het
veld. Met nog wat lange ballen naar voren proberen de mannen nog iets te forceren maar het slaagt
niet. Zeker niet als Deinum in de slot seconden van de wedstrijd nog 5-2 maakt.

Deze wedstrijd was een uitgelezen mogelijkheid om afstand te nemen van de onderste regionen. Dat
is niet gelukt dus bevinden we ons nu op een 9 de plaats. Met een pittige thuiswedstrijd tegen Lions
voor de boeg moeten de Sweltsjes beter voor de dag komen om zo wel de drie punten te kunnen
pakken.

Zaterdag om 14:30 verwachten we iedereen in de Sândobbe om de ploeg aan te moedigen!!!