Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Na een midweekse oefenwedstrijd tegen CVVO die helaas met 1-5 verloren werd is het nu weer tijd
voor een competitiewedstrijd. Op sportpark de Sândobbe was VC Trynwalden te gast. De laatste
onderlinge ontmoeting tussen deze ploegen dateert alweer uit seizoen 12/13 toen beide ploegen
nog actief waren in de 1 ste klasse, toen werd het 0-2 voor Trynwalden in Koudum. Maar de mannen
van Hylke Schrale zullen er alles aan doen om dit niet weer te laten gebeuren en de punten in
Koudum te houden.

De mannen werden deze zaterdag wat eerder op het sportpark verwacht want de jaarlijkse teamfoto
stond op het programma, met een bijna voltallige selectie en de nodige aanwijzingen van trainer
Hylke die zelfs voor de wedstrijd de hele ploeg al aan begon te sturen werd een mooie foto gemaakt.
Iedereen was tevreden over de foto behalve leider, boegbeeld, vriend van het team Wout die in de
app reageerde “jammer fan de skaat”. Ja Wout je kan helaas niet alles hebben.
Nu over na de wedstrijd. De 11 namen die de 3 punten in Koudum moesten houden waren als volgt.
Meine verdedigde zoals gewoonlijk het doel, achterin waren er ook geen wijzigingen, op het
middenveld kreeg Dytmer na zijn 2 belangrijke goals de kans op het middenveld mede door dat
Steinar niet helemaal fit was. Voorin stond doelpuntenmachine Jorn weer in de spits, stond Bobby
Boo 7K op links en hadden we een verrassing op rechts, onze Oekraïense vriend Seifeddine die het
hele seizoen al met ons meetraint krijgt een kans in de basis.

Waar het publiek hoopt op een Oeverzwaluwen dat vanaf het begin speelt met het mes tussen de
tanden is niks minder waar, de Sweltsjes beginnen slap aan de wedstrijd en hier maakt Trynwalden al
snel gebruik van. De nummer 10 van Trynwalden wordt na 12 minuten goed weggestoken en komt 1
op 1 met de keeper, hij aarzelt niet en schiet de bal binnenkant paal binnen, 0-1 voor Trynwalden.
Word Koudum wakker na deze vroege klap? Het antwoord is helaas nee, Trynwalden blijft het
overwicht houden en waar Koudum moeite heeft de bal in de ploeg te houden gaat dat de mannen
van Stefan Knobbe veel makkelijker af wat 5 minuten na de 0-1 al leidt tot de 0-2. Weer een steekbal
door het centrum van de verdediging ditmaal de aanvoerder van Trynwalden 1 op 1 met de keeper
en ook hij maakt dit koelbloeding af, 0-2 na 17 minuten, dit lijkt een zware middag te worden voor de
Sweltsjes. Gelukkig pakt Koudum het daarna toch op en begint wat beter te voetballen en word het
verdedigend ook beter dicht gehouden, dit zorgt er voor dat Trynwalden geen grote kansen meer
krijgt voor rust en Koudum door middel van Robin een grote kans krijgt op 1-2, Robin komt 1 op 1
met de keeper en wil de keeper omspelen maar de keeper van Trynwalden let goed op en plukt de
bal vakkundig van de voet van onze Bobby Boo. Ook krijgt Dytmer nog een mooie mogelijkheid uit
een afgeslagen corner, hij schiet de bal op de paal en de rebound wordt overgekopt door Jorn.

In de rust worden de Sweltsjes aangesproken door toptrainer Hylke dat er meer energie in de
wedstrijd moet worden gelegd. Dit wil Hylke meer kracht bij geven door 2 maal te wisselen Dytmer
en Seifedinne blijven in de kleedkamer achter en Jochum komt op 10 te spelen en Jouke op de
rechtsbuiten, ja u leest het goed, Jouke komt op rechts buiten het terug gekeerde talent had tot nu
toe alleen nog maar op de back gespeeld maar mag nu zijn fluwelen techniek laten zien op de
rechtsbuiten, ik hoor u denken; als dat maar goed komt.

De Sweltsjes starten de 2 de helft goed er word veel meer energie in de wedstrijd gelegd en met veel
druk naar voren gevoetbald waardoor Trynwalden er niet veel meer aan te pas komt. Dit leid tot de
aansluitingstreffer in minuut 65, na een mooie actie van onze nieuwe rechtsbuiten Jouke staat
kersverse aanvoerder van Sweltsjes 1 Wiebe helemaal vrij om de bal in te tikken, assist voor Jouke!

Na deze treffer ruiken de Sweltsjes bloed en willen meer en 10 minuten later is dit ook al zo ver na
een mooie actie op links van Robin geeft hij goed voor, de bal lijkt langs alles en iedereen te gaan
maar op eens duikt daar iemand op voor de goal om de bal binnen te tikken, het is Jouke die de
verlossende 2-2 binnen schiet, Jouke maakt zijn eerste goal in het eerste van Koudum en dit is een
hele belangrijke, klasse Jouke! Waar we eerst nog dachten dat trainer Hylke na een belabberde 1 ste
helft aan de drank was gegaan blijkt dit toch een gouden wissel te zijn.

Na deze 2-2 krijgt Koudum zelf nog een kans op 3-2 maar deze word verkeerd geraakt en voorlangs
geschoten door Jorn. Ook Trynwalden word nog dreigend in de laatste 10 minuten door dat het
onrustig word achterin bij Koudum, dit leidt tot nog een grote kans voor de aanvoerder van
Trynwalden maar deze word niet benut. Het blijft 2-2.

Trynwalden feliciteerde ons met een punt, waarop wij de mannen van Trynwalden ook feliciteerden
want ja ook hun hadden een punt.

Volgende week staat voor de Sweltsjes een uitwedstrijd op programma naar Makkum, dit zal een
zware dobber worden en er zal de hele wedstrijd net zoveel strijd geleverd moeten worden als in de
2 de helft. Makkum heeft in de beker alle wedstrijden gewonnen en ook de eerste 2
competitiewedstrijden wisten zij in winst om te zetten. Uit tegen Lions werd er zelfs heel overtuigend
met 0-5 gewonnen. Dus voor de locals; kom de Sweltsjes om 15 uur in Makkum