Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 18

Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Afgelopen zaterdag was er weer een bekerwedstrijd voor de mannen van Hylke Schrale. Heeg was de
tegenstander. In de poule was nog van alles mogelijk. Oeverzwaluwen had alles in eigen hand omdat het
al 6 punten had gehaald. Een gelijkspel was genoeg om door te bekeren. Heeg daarin tegen kon ook nog
door, net als Delfstrahuizen. Helaas was Bakhuizen al uitgeschakeld.
Als de middag is begonnen arriveren de mannen op het sportpark. Na het matinee van de dag er voor is te
hopen dat iedereen zich normaal heeft gedragen en niet te diep in het glaasje heeft gekeken. Meine was
verstandig, bleef thuis en was dus het fitst van ons allemaal. Wat een discipline, een echte aanvoerder! Na
de bespreking van Hylke en Roelof gaan de heren naar buiten voor de warming-up. Met het zonnetje erbij
en een aangename temperatuur zijn het prima omstandigheden voor een mooie middag voetbal. Er word
vandaag gekozen om aan te passen aan de formatie van Heeg waardoor sommige spelers op nieuwe
plekken komen te staan.

De wedstrijd start en het spel gaat redelijk op en neer. Wiebe zet het op een lopen met de bal en komt een
heel eind. Helaas is zijn laatste contact met de bal net iets te hard. De verdediging van Heeg kan de bal
nog net wegwerken. Wiebe gooide er nog een sliding uit maar raakt geen bal, wel een been. Gele kaart
voor Wiebe. Steinar is dichtbij een doelpunt maar raakt een speler van Heeg die op de doellijn stond.
Heeg krijgt ook een paar kansen. Gelukkig weten de heren achterin deze onschadelijk te maken en ligt
Meine als vanouds in de weg. Helaas valt Werner even later uit met een blessure. Beterschap en hopelijk
valt het mee. Yvo komt hem vervangen. Vlak voor rust komen de Oeverzwaluwen op voorsprong. Robin,
de grootste fan van Noa Lang, word diep gestuurd en gaat op de keeper af. Gelukkig heeft Robin de
lenzen in vandaag en heeft gezien dat Jorn Pries altijd mee loopt. Robin geeft precies op het goede
moment af en het publiek begint al te juichen. Jorn Pries 1-0. Heerlijk zo vlak voor rust.
In de rust geen wijzigingen.

De tweede helft start. Oeverzwaluwen speelt iets minder sterk dan eerste helft. Heeg is beter. Na een klein
uur scoort de Heeg de gelijkmaker. Een lage voorzet verrast de verdediging van Oeverzwaluwen. De bal
word vervolgens hoog in de korte hoek binnen geschoten. 1-1. 10 minuten later staat het 1-2 voor Heeg.
Na een ingooi word de bal verspeelt. Een steekbal door de verdediging volgt. Een Heeg aanvaller komt 1
op 1 met Meine. De kans word verzilverd. Een dreun voor de blauwhemden. Oeverzwaluwen heeft
moeite om de bal in de ploeg te houden en lijkt toch een beetje last te hebben van de feestweek in het
dorp. Hylke en Roelof gooien er 3 wissels in. William, Timo en Dytmer brengen nieuwe energie. De
invallers strijden voor wat ze waard zijn. Yvo is nog heel dichtbij een wereld goal met een geweldige
volley van grote afstand. Helaas tikt de Heeg goalie de bal net over de lat. Jorn Pries is ook dicht bij de 2-
2. Hij schiet iets te gehaast en wild over, daar waar hij beter iets minder hard maar zuiver had moeten
schieten. ‘’Misschien is Jorn P meer van de intikkers’’, aldus een lokale levende legende. De tijd zal het
leren. Eerlijkheid bied te zeggen dat ook Heeg nog legio kansen mistte. Robin pakt zijn oude gewoonte
weer op en pakt geel. We naderen het einde van de wedstrijd en een goal zit er niet meer in. Heeg wint en
is door dit resultaat een ronde verder in de beker. Van harte gefeliciteerd en veel succes. Wij hebben dan
lekker een weekendje vrij.

Met 3 overwinningen, 2 nederlagen en 0 gelijke spelen zit de voorbereiding voor de competitie er op.
Zaterdag begintde competitie. We spelen uit bij Irnsum. De aftrap is om 15:00. Komt allen en steun de