Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 18

De Kampen 1
8508RR
DELFSTRAHUIZEN
tel. 0514-541000

We beginnen dit verslag met de oefenwedstrijd tegen Franeker van afgelopen dinsdag. Binnen 2 minuten
kwam Oeverzwaluwen op 1-0. Een mooie kopbal van Joey. Helaas kon deze voorsprong niet worden
uitgebreid. Met rust is het 1-5. De tweede helft gaat het beter met de ploeg en staat het 3-2. Dit bij elkaar
geteld is 4-7. Een wedstrijd met veel goals, penalty’s en zelfs een rode kaart.
Na deze wedstrijd moesten er keuzes gemaakt worden over de definitieve A selectie. Afvallers werden
gebeld maar kregen te horen dat er altijd kans is om terug te keren bij de selectie. Jouke werd ook gebeld,
5 keer zelfs, maar hij wou niet opnemen. Tegen Delfstrahuizen zou hij hier nog wel een paar keer over na
gedacht hebben...
Afgelopen zaterdag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma. In en tegen Delfstrahuizen streden
de mannen van Hylke Schrale om in de race te blijven voor de poulewinst. Delfstrahuizen won een week
eerder knap van Heeg terwijl Oeverzwaluwen geen fouten maakte tegen Bakhuizen.
Vorig week werd er nog gevoetbald in de zandbak in Koudum. Om in die sferen te blijven hadden de
weergoden weer woestijnachtige temperaturen op ons losgelaten toen we arriveerden op het sportpark.
Helaas deden we dit zonder Jurgen die zich donderdag lelijk blesseerde. Beterschap. Na een iets kortere
warming-up dan normaal mochten 11 jongens aan de start van deze wedstrijd verschijnen. Meine de Jong,
keeper tevens aanvoerder onder de lat. Achterin speelt Jouke de Jong. Voor hem een nieuwe positie;
linksback. Op het midden is er een plekje voor Frans Wieger. Iets defensiever dan normaal. Gelukkig is
Frans niet vies van defensie dus dat zou goed moeten komen. Voorin staat Jorn Pries. Door zijn goal van
vorige week heeft hij zich weer in de basis gespeeld. Op de bank allemaal jong talent. Martijn, Thijs,
Werner, Timo en Ingmar. Leider Gelke is wederom de vlaggenist.
De wedstrijd start. Volle bak in de zon zijn het barre omstandigheden waarin de spelers zich bevinden. De
heren op de bank zijn in het gras gaan zitten om nog enkele kleine briesjes te kunnen vangen om zo het
hoofd koel te houden. Er word bij vlagen prima gevoetbald door de blauwhemden. Steinar en Dytmer
kunnen vaak de buitenspelers wegsturen of William in de voeten spelen. Als Jouke opzoek gaat naar
Robin over de linkerkant krijgt Robin de bal mee, versnelt en haalt de achterlijn. Een terug getrokken bal
op Jorn volgt. Met het nodige kunst en vlieg werk weet Jorn de bal tegen de touwen te krijgen en zo staat
het 0-1. Even later komt ook de 0-2 op het scorebord. Jorn word weggestuurd over rechts en weet voor de
goal William te bereiken. Omdat de bal nog word aangeraakt op de weg naar William moet William snel
handelen en weet nog net de bal achter de keeper te prikken. Langzaam rolde de bal over het lijntje maar
het was net genoeg. Een comfortabele voorsprong. Maar na deze twee goals begint Delfstrahuizen de
kansen te krijgen. Ballen gaan net naast, vlak over of worden verwerkt door Meine. Het geeft aan dat de
Sweltsjes wat verslappen. Gelukkig verslapt Meine nooit. Guus haalt met een sprint nog net de spits van
Delfstrahuizen in om zo een corner weg te geven. Vervolgens word uit die corner de bal recht bij Meine in
de handen gekopt. Twee tellen voor rust krijgt Delfstrahuizen een penalty omdat er hands is gemaakt. Zou
Meine dan ook een penalty gaan pakken net als Martijn tegen Hylpen? Nee, helaas voor Meine gaat de
bal gaat er in. 1-2. Rust.
Na een spectaculaire halftime show van de bankzitters met Thijs in de hoofdrol begint de tweede helft.
Ongewijzigd gaan de mannen proberen om stand te houden en om de score nog uit te breiden. Deze helft
is Delfstrahuizen beter. Oeverzwaluwen vergeet eigenlijk te voetballen is de bal snel kwijt. Af en toe is er
een uitbraak voor de aanvallers maar helaas staat het vizier niet op scherp of worden er de verkeerde
keuzes gemaakt. Delfstrahuizen raakt nog de paal en de lat. Meine pakt alles wat op doel gaat. Dit doet
ons herinneren aan de wedstrijd van vorig jaar uit tegen WPB. Na een uur gaat Yvo er uit. Werner is zijn
vervanger. Na 70 minuten gaan Guus, Gert en Steinar er uit. Thijs, Timo en Ingmar komen er in. Met
frisse energie moeten de punten veilig gesteld worden. Er komen nog een aantal kansen voor
Oeverzwaluwen maar helaas schiet Jorn over en is Robin zijn bal op William net te kort. De wedstrijd
duurt voort en in het laatst zijn er nog een aantal corners voor Delfstrahuizen die verwerkt moeten
worden. Bij de laatste corner gaat Meine tegen de vlakte. Angst in de ogen bij iedereen aan de kant van
Oeverzwaluwen. Martijn begint snel aan de warming-up terwijl Wout aan komt stormen met een bidon.
Na een aantal puf en hijg sessies van Meine kan hij gelukkig de wedstrijd uitspelen.

Als het eindsignaal klinkt zakt Jouke door de hoeven. Hij is kapot en kan helemaal niks meer.
Oeverzwaluwen trekt de overwinning over de streep en de punten gaan mee naar Koudum. De eindstand
is 1-2. Hard werken word beloont. Namens de selectie; Gelke, bedankt voor het vlaggen! Coach Hylke
deelt in de kleedkamer complimenten uit aan het elftal. Volgende week gaat de bekerdroom verder. Thuis
tegen Heeg om 14:30. Mocht die wedstrijd eindigen in een positief resultaat voor de Oeverzwaluwen dan