SINTJOHANNESGA
tel. 0513-551788

Hoi voetbalmaten,
Zaterdag jongstleden stond het treffen tussen DWP en Oeverzwaluwen op het programma. De heen
wedstrijd in Koudum eindigde in 2-2. De eerste helft was voor ons, de tweede was toen voor DWP.
Jorn miste nog een penalty in de laatste minuut dus die was uit op revanche. Als de spelers om 12:15
verzamelen is het gesprek van de dag de bus. Want de bus stond al in Koudum geparkeerd, alleen
niet bij de sporthal. Ons vervoer, geregeld door het bestuur, kwam toch nog tijdig opdagen zodat alle
spelers, fans en andere betrokkenen mee konden. De reis naar St. Johannesga kon beginnen.
Met Wout als president en Meine als reisleider werd gekozen voor de toeristische route. Steinar kon
dit niet waarderen i.v.m. wagenziekte. Eindelijk aangekomen op locatie werd de bus tactisch, zonder
horden of stoten geparkeerd. Toen iedereen present was in de kleedkamer werd er door topcoach
Hylke een speech gehouden over het strijdplan en de verwachtingen van vandaag. ‘’Die bus is leuk,
maar op het veld moet het echt gebeuren’’. Na een warming-up op het B veldje werd kort voor de
aftrap nog de switch gemaakt naar het kunstgras. Gelukkig is er vorige week ook op kunstgras
gespeelt tegen SDS dus de mannen raken steeds meer gewend. Van de 11 die in de basis beginnen is
er één grote verrassing; Yvo maakt zijn rentree. Dat belooft veel goeds.
Het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd gaat los. De eerste 5 tot 10 minuten geeft DWP gas en spelen
ze 1 op 1. De Sweltsjes hebben hier wel moeite mee maar gelukkig ruimen Wiebe M en Guusbert
alles keurig netjes op. Na 10 minuten volgt de eerste corners voor de Sweltsjes. Helaas geen gevaar.
DWP probeert met steek en trekballen de spitsen te bereiken. Gelukkig is Yvo op de brommer en
Jente zit met zijn lange stelten vaak de aanvallers in de weg. Na een kleine half uur heeft de Kam een
hele goede actie in huis. Hij snelt langs de back met de bal aan een touwtje, haalt de achterlijn en
trekt hem terug. William is de bliksem afleider en laat de bal keurig lopen voor Jorn. Geen twijfel bij
Jorn. 0-1. Een hele mooie uitgespeelde goal met een groot aandeel van William en de Kam. Grote
vreugde aan de zijlijn en bij de spelers in het veld. Het spel blijft op en neer golven. DWP is dichtbij de
1-1 als Meine voor een voorzet lijkt te komen maar vlak voor zijn neus duikt nog een tegenstander op
die de bal over kopt. Een benauwd momentje. Gelukkig voor ons is het met de rust 0-1.
Na de koffie/thee en de ‘’halftime-show’’ van de wissels begint de tweede helft. Het is veel duelleren
en veel lange ballen van beide kanten in de tweede helft. Bij DWP wordt vaak Yska gezocht op links
die de ballen voorgeeft. Gelukkig blijven het bij corners en halve kansjes. Daar kunnen wij wel mee
leven. DWP gaat meer risico nemen, daardoor krijgen wij de ruimte om de Kam weg te steken. Kam is
los en gaat alleen op de keeper af. Waar Kam normaal de rust zelve is met 1 op 1 kansjes is het nu
een ander verhaal. Zijn inzet wordt gepakt door de DWP goalie. 5 minuten later is Kam weer los, deze
keer schiet hij snoeihard. Weer treft Kam geen doel. Oei, oei, oei. 10 minuten voor tijd krijgt DWP de
via links bij van der Velde. Die passeert Guus en knalt vervolgens de bal keihard hoog in de korte
hoek. Geen kans voor Meine. 1-1. Met nog 10 minuten te gaan lijkt Jorn in het eind van de wedstrijd
de keeper te omspelen. De keeper haalt Jorn neer en voor heel even gaan we terug naar de
heenwedstijd in Koudum waar het zelfde gebeurde. Toen was het Kam die gevloerd werd in de 16.
De bal ging in Koudum wel op de stip. Helaas durft onze scheids het niet aan in St. Johannesga. Jorn
komt lelijk neer en moet zich laten vervangen. Na wat woorden en wat verwijten gaan we door met
laatste minuten van de wedstrijd. Helaas gaat bij elke bal naar voren de vlag omhoog. Bij één aanval
gelukkig niet. Hieruit wordt nog een vrije trap gegeven. Uit deze vrije trap volgt helaas geen vervolg
of gevaar.

De eindstand is 1-1. In de kleedkamer balen de mannen flink. Toch is coach Hylke tevreden omdat we
veel beter hebben gespeeld dan vorige week. We konden vandaag winnen maar net zo goed
verliezen dus moeten we het met een punt doen. We gaan weer met de goed geparkeerde bus terug
naar het warme hart. Supporters, vrienden en bestuur; enorm bedankt voor jullie steun vandaag, het
heeft ons zeker geholpen!
Oeverzwaluwen komt een puntje dichterbij de nacompetitie. Het gat is 4 punten en met nog 5
wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk. De komende wedstrijd is wederom uit en wel in Sneek
tegen de WPB. Er gaat wederom een bus! Dus meld je aan en laten we er met z’n allen een mooie