HEERENVEEN
tel. 0513-636644

Gegroet allemaal,

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys op het programma. In het verleden winsten we hier wel eens punten vandaan te halen door o.a. een wereldgoal van Steinar Lageweg. Ik hoop dat hij dit nog weet. Als we naar de stand kijken heeft ‘’HVB’’, net als ons, 3 punten. Bij winst gaan we dus over HVB heen. Met een 14 man sterke selectie waar ook Mini Jorden bijzit beginnen we aan de strijd. De volgende namen staan in de basis; FP keep, FW, GuusB, Yvo en Joey staan in de defensie. Middenvelders zijn Steffen, Steinar, Jente en Dytmer. Voorin topscorer JP en Robke. De wissels zijn Der Bomber, William en Mini Jorden.

De start is beter dan vorige week. De eerste 10 minuten geen goal tegen. In de 11de minuut wel. Een kopbal wordt binnen geknikt. Jammer. 5 minuten later is het weer raak voor HVB. 2-0. Het is voor mannen lastig om de bal in de ploeg te houden op het kunstgrasveld in Heerenveen. Jorn is dicht bij een wereldgoal maar zijn afstandsvolley gaat net naast. Robke snijd als Antony langs de verdedigers over de rechterkant. Hij wordt een paar keer neergelegd maar uit de vrije trappen en corners komen helaas geen grote kansen. Na een dik halfuur is het HVB die de 3-0 maakt na een kluts balletje in de 16 meter. Dit is ook de ruststand.

De tweede helft duurt het wat langer voordat HVB weer gevaarlijk is. De Sweltsjes hebben moeite met kansen creëren en de ballen voorin vast houden gaat niet gemakkelijk. Bij een grote kans voor HVB is het Steffen die op de doellijn red. FP heeft hem vast wel even bedankt. Echter wordt het helaas wel 4-0. Een afstandsschot van een meter of 30 vliegt er in. Zonde. We naderen het einde van de wedstrijd. Robke geeft nog iemand een panna maar wordt daarna gewisseld. Timo en William komen beide het veld in. In de laatste 10 minuten scoort HVB nog een maal. 5-0. Steinar is nog dicht bij een goal, zijn poging gaat over. Dan een debutant die in het veld komt; Mini Jorden. In de minuten die hij speelt wint hij elk duel wat hij aan gaat. Een prima debuut want er wordt niet meer gescoord. Naast het veld staan de geblesseerde jongens o.a. Meine, hij verteld een mooi verhaal over zijn debuut bij de senioren van NOK 1;‘’Út by Aldehaske makke ik myn debuut. It waard 8-0 foar Aldehaske’’. Bedankt voor het delen Meine.

Komende zaterdag spelen we weer heerlijk thuis. SDS is de tegenstander. Komt allen massaal naar de Sândobbe en support de talenten naar de overwinning. 14:30 is de aftrap.