KOUDUM
tel. 0514-522662

Het nieuwe seizoen is eindelijk begonnen. Net als de jaarlijkse feestweek in ons mooie dorp. Er zijn een aantal dingen veranderd binnen Sweltsjes 2, zo zijn Hans en SH vertrokken als coaches op zaterdag. Gelukkig hebben de beste trainer van Hylpen ervoor terug gekregen: Wido Amsterdam.

Financieel directeur Vinnie heeft niet stil gezeten. Er is maar liefst 1 nieuwe speler van buiten af aangetrokken: Arjan Merkus. Helaas maakte hij zijn debuut voor ons mooie team nog niet.

Om 12:00 verzamelen de mannen in de kleedkamer. De opstelling is als volgt; Brandus is vandaag de goalie, achterin v.l.n.r. spelen Vinnie, Domingus, Roelof en Sven DC. Op het middenveld staan Berend, Yvo, Frans Wieger en Ingmar. Voorin spelen Jente en Allard. De wissels zijn Redmer, Lars, Joey, SH(!) en Richard.

We gaan los. 5 minuten gespeeld 0-1 Workum door een foutje van ons achterin. Zonde maar helaas. De wedstrijd duurt voort, Workum is een tikje beter. Ze maken dan ook de 0-2. Een voorzet die per ongeluk op Roelof zijn teen komt en zo verdwijnt de bal achter Brandus. ED’tje van de veteraan. Helaas helaas. Even later is het Domingus die dicht bij de 1-2 is maar de bal stuitert over de goal heen. Jente en Allard krijgen ook dikke kansen. De heren treffen beide geen doel. Na de eerste 45 minuten fluit scheidsrechter Bruggenkamp af. Rust.

In de rust geeft Wido aan dat we iets simpeler moeten spelen. Klopt als een bus. Een paar tactische aanwijzingen verder en we mogen weer naar buiten.

De achterstand moet worden weggewerkt, of dit lukt is altijd de vraag. Jente is wederom dichtbij maar helaas geen goal. Workum krijgt ook een aantal kansen. Als er een aanvaller doorbreekt gaat Richard met alles wat hij heeft er achteraan. De man gaat neer. Vrije trap voor Workum en geen kaart voor Richard. Klasse. De vrije trap gaat er wel in. Brandus kon de bal niet keren. 0-3. De winst zit er vandaag niet in. Na een warme 90 minuten vind scheidsrechter Bruggenkamp het mooi geweest. Het zit er op. De feestweek is slecht begonnen voor de talenten. Gelukkig maakt de kantine veel goed. Kastelein Jelmer had goede hulp van aanstormende talenten die ons snackjes brachten.

Nadat we weer op krachten waren gekomen werd de zaterdag afgesloten in de klink. Ik hoop dat iedereen zondags een beetje fit was, ik ga er niet vanuit.

Supporters bedankt voor het aanmoedigen, volgende weer een nieuwe kans als de talenten uit spelen bij een van onze favoriete tegenstanders: NOK 2. De aanvang van de wedstrijd wordt spoedig bekend. Voor nu bedankt en een hele fijne feestweek toegewenst.