9033WZ
DEINUM
tel. 058-2541229

Want yn Deinum stiet in jippel op’e toer, jippel op’e toer, of was het nou een sipel… Afijn. We zijn afgereisd naar Deinum voor een potje voetbal.

Goede voorbereiding is het halve werk, vraag maar aan Jan1. Eerste helft weinig beleving. Al snel 3-0 achter de kiezen. Dat moet niet meer worden vond ook Jenny. Mega redding waarna de tegenstander doorloopt over Jenny heen. Jenny naar de grond, grijpt naar enkel. Deze was niet meer enkel, maar dubbel. Er blijkt later een mega sipel op te groeien. Maandag afwachten wat de dokter zegt…

Rust. Bemoedigende woorden van coach Lianne. We kunnen weer. Grootste vraag na rust het veld weer oplopend: heeft de scheidsrechter ergens een bril gevonden, of minimaal een afspraak wij Specsavers gemaakt. Eerste blijkt niet het geval, want er worden weer meerdere overtredingen en handsballen op wonderbaarlijke wijze gemist. Tweede hebben wij tot dusver geen idee van.

Na rust valt al snel de 4-0. Geke is er klaar mee. Die wil scoren. En dat doet ze, twee keer. Indy, als laatste man, wil in de voetsporen van Geke treden. Ook Indy scoort, maar wel in het verkeerde net. 5-2.  Deinum wil meer en al snel volgen er nog 2 goals tegen. 89e minuut. Nog steeds 7-2 achter, niks meer te verliezen dus. Corner. Pries neemt. Jan1 maakt contact met tegenstander: “deze ga ik maken”. Ongeloof bij tegenstand, maar hadden het wel moeten geloven, raak! 7-3. De slechtziende blaast nog niet op zijn fluit, we mogen nog even door. Weer corner van Pries. Oud ziet kansen, die wilde graag nog een extra goal op de kop tikken. 7-4. Mem Oud aan de kant, 38 filmpjes op telefoon gemaakt van de wedstrijd, maar niet van deze legendarische kopbal. Gelukkig staat hij bij ons in het geheugen geprent. De fluit gaat. Het is over. Geen winst, maar Lianne is trots en dat is ook wat waard.