KOUDUM
tel. 0514-522662

Zaterdag 16 oktober 2021 stond de wedstrijd tegen Willemsoord op het programma.

Na twee verliespartijen op rij had Oeverzwaluwen wel weer eens zin in drie punten. Vandaag moest het gebeuren tegen Willemsoord. De ploeg uit Koudum heeft nogal wat last van blessures dus elke week is het weer puzzelen voor Ton en Erwin om het sterkste elftal op te stellen. Ook sterkhouder Evert was vandaag niet aanwezig. Samen met Wout klein Velderman (ja de beste man is nog steeds actief en denkt zelfs na over een terugkeer) en de vrouwen hebben ze  de marathon in Amsterdam hardgelopen om geld op te halen tegen kanker, chapeau vanaf deze kant voor deze prestatie.

Ondanks dit gemis stond er deze wedstrijd een hecht collectief tegen een ervaren Willemsoord.
Vanaf minuut 1 zag je dat er wat te halen was voor oeverzwaluwen. Echter was het Willemsoord die de 1-0 maakte  in de 11e minuut van de wedstrijd. In een kopduel waren de mannen van Willemsoord beter bij de les. Koudum raakte niet in paniek en voetbalde geduldig en creëerden enkele kansen. Na een goede actie van Jochum maakt Jorn uit een afgeslagen schot de 1-1 vanaf een meter of 16.

Verder dan 1-1 kwam het niet voor de Rust.

De Tweede helft.

Voor het publiek 1 waarvoor je naar een wedstrijd komt. Wat er in de rust is gebeurd weten alleen de mannen in het blauw. Zou het misschien Daniel Leijenaar geweest zijn die zijn wekelijkse dextro energy ronde heeft gedaan? Wie weet.
Oeverzwaluwen maakt in de 47e minuut de 2-1. Vanuit een vrije trap van Robin werd Jorn gevonden die simpel van dichtbij kon binnenschuiven.  Twee minuten later maakt Elmer Laagland met een miraculeuze kopbal de 3-1, beter aan de tweede helft kan je niet beginnen. Toch is de voorsprong na 5 minuten weer teruggebracht tot 1 goal. Willemsoord maakt vanaf  20 meter een fantastisch doelpunt. De bal wordt uit een vrije trap breed gelegd en Feike Pieter is kansloos op een kanonskogel halfhoog in het kruis, 3-2.

Deze fase van de wedstrijd kon het alle kanten op. Willemsoord komt er nog enkele keren gevaarlijk uit en 3 corners op een rij leverde bijna een goal op. In de 78e minuut werd alles anders. Elmer werd 1 op 1 met de keeper gezet, maar tot een doelpoging kwam het niet want de verdediger stopte hem af met een rode kaart als gevolg. Robin de Boer zag hierdoor wel een mooi kansje om de vrije trap in het netje te leggen, 2-4.

Koudum wilde meer en probeerde de 2-5 nog te maken. Met wissels van Jonge honden, William, Thymen en Ingmar werd deze goal ook nog gemaakt met een aanval uit het boekje. Frans Wieger die achterin een kopbal wint en de middenvelder bereikt. Marius-Pier die voor het oog van zien vriendin een pass verstuurt naar Elmer, die vervolgens een 12’tje opzet met Thymen. (De mannen van het 2e zullen deze jonge hond Thymen vaker zien vanaf deze plek). Vervolgens wordt Jorn weer vrij voor de goal gezet waardoor hij zijn 2e hattrick van het seizoen kon maken. (de bal wordt weer verloot bij draaiend rad, komt u allen)

Verder dan 5-2 kwam het niet. Voor de toeschouwer een mooie pot voetbal, waar tot de 65e minuut van alles kon gebeuren. Voor Oeverzwaluwen mooie punten waar we verder mee kunnen.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd tegen Legend Jan Venema van SVM. Komt allen om deze wedstrijd weer te bekijken.