Suderseewei 1
8754GK
MAKKUM FR
tel. 0515-232266

Na de matige beker wedstrijden in een poule met Alcides (4-0 winst), Espel (6-4 winst) en De Walde (3-0 verlies), mochten de mannen van Ton Haarman en Erwin Boersma het in de 1e wedstrijd van de competitie opnemen tegen de plaatselijke trots in Makkum. In de beker is Oeverzwaluwen trouwens een ronde verder door een beter doelsaldo.

Door de vele blessures in de selectie werd een lastige puzzel gelegd, die uiteindelijk het gewenste resultaat bracht: 3 punten met bij vlagen prima voetbal. Dit werd bereikt door goed samenwerken en veel strijd.

De reis naar Makkum werd gemaakt door 17 spelers inclusief 2 keepers. Feike Pieter, nieuwe keeper in de selectie en overgekomen van NOK, was namelijk een aantal uren ervoor uit Griekenland terug gekomen.

Kees Witteveen nam plaats onder de lat. Voor hem de vier verdedigers, die vandaag prima hun taken uitvoerden: Frans Wieger Pietersma (ook een verleden bij NOK), Evert Schreur (aanvoerder), Steffen Haytema (topdag!) en Niels Albertsma.

Het middenveld met de ervaren Sjors Melchers, jeugdige Wiebe Feenstra en Jorn Pries.

Voorin Robin de Boer, Marius Brouwer en Workumer Luut de Jong, die een prima debuut had in de hoofdmacht van Oeverzwaluwen.

Vanaf het begin zette Oeverzwaluwen gelijk druk op de achterste linie van Makkum. Hierdoor werd er snel de lange bal gespeeld, waardoor we streden voor de tweede bal. Doordat we deze vaak wonnen, waren we vaak de bovenliggende partij.

Door individuele acties van Robin en Jorn, kwamen we in het middelste kwartier van de eerste helft op een 0-3 voorsprong. Wat een weelde! Hierna moest Robin er geblesseerd af en werd vervangen door Elmer Laagland.

Na rust gelijk de 0-4 van Jorn en wedstrijd beslist, zou je zeggen. Na een doelpunt van Makkum in de 49e minuut was het zaak om geconcentreerd de wedstrijd uit te spelen. Doordat er nog 2 blessures kwamen bij Niels en Jorn, werden Guus Bruins en Rutger Kramer ook nog in gebracht. Beide heren vielen prima in.

Een rode kaart voor Makkum en nog een blessure bij Oeverzwaluwen zorgde ervoor, dat de wedstrijd beëindigd werd met 10 tegen 10.

Steinar Lageweg, Yvo Kramer en Feike Pieter maakten vandaag nog geen minuten.

Zaterdag 2 oktober speelt Oeverzwaluwen thuis tegen SDS. Zij begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Oudehaske.