tel. 0515-232266

Vandaag stond de wedstrijd tegen bonne amigo fc op het programma.
In de volksmond ook wel makkum genoemd.
Een mooie selectie stond klaar om af te reisen naar makkum.

De eerste helft begint, en we hebben de bal nog maar kwalijk 10x naar elkaar gepasst, een corner voor makkum.
Bij de 2e paal mag een verdediger van makkum vrij inkoppen... 1-0 voor de amigo's uit makkum.
Wat volgt is een koudum dat de aanval kiest. Met klep en janH in de punt wordt de aanval geleid.
Een aantal kansen volgen, iets later is het albert die de bal op goal schiet. De bal was warm want de keeper doet een schamelijke poging om de bal uit de 5 meter te werken. Jelle is attent en ramt de bal in het netje bij de makummers! 1-1 keurig.

Ook wordt er een voorzet gegeven richting janH die peert de bal op goal en jahoor hij zit! Of toch niet de bal wordt gepakt door de keeper achter de lijn en brengt de bal weer voor de lijn.. Ongelooflijk de scheids ziet het niet. Klep en jelle staan er met de neus bovenop! Gevloek en getier volgt, de scheids twijfelt een moment. Maar hij durft het niet aan. Zonde geen 1-2...

Op het middenveld wordt onder leiding van Marcel het veldspel van kant naar kant gebracht. Onder zijn hoede zijn de 1e helft joey albert en jelle.

Koudum is aanvallend zeker aan de sterkere kant deze helft. Maar dan ook het probleem van deze helft hij wil er niet gemakkelijk in. De keeper van makkum weet de 1 op 1 kansen prima te keren.

Ook was er een vuile actie op een van onze aanvallers, de klep werd getorpedeerd door een makummer! Brandus de man op goal zei 'ik hjearde dien beulig kreekjen klep'

Achterin wordt de boel na de 1-0 dichtgetimmerd door erwin sven evert en daniel. De blijft de stand lang op 1-1. Tot een zeker moment dat jelle een goede loopactie maakt in de 16 dat wordt gezien door albert de bal wordt binnen gebracht. Onder weg word de bal aangeraakt en de bal vliegt er in! 2-1 voor koudum. De meningen zijn verdeeld, is het een E.D tje van makkum of een goal van albert? De coach had er een zekere mening over. Gelijk na de goal is de 1e helft voorbij.

Rust.

Een aantal wissels worden door gevoerd onder andere jari, douwe, thijmen en thygo. Na 60 minuten is het Ook Bonne amigo makkum die zijn opwachting maakt om binnen het 11tal te komen!
2e helft is wel duidelijk dat makkum iets meer grip op de wedstrijd begint te krijgen.
Wij komen niet zo gemakkelijk meer voor de goal. Wel degelijk krijgen we kansen maar alles vliegt naast of op de lat.
Dan nu een minder moment de 2-2 wordt gemaakt door makkum wederom uit een corner. Balen voor de sweltsjes..

Koudum gooit alles op de aanval ook is evert steeds vaker voorin te vinden.
Kansen krijgen we wel maar geen 100% kansen. Het blijft dringen voor de goal maar hij wil er net zoals de 1e helft niet gemakkelijk in...

De eindstand is dus ook 2-2 een puntje voor beide ploegen. Makkum mag hier tevreden mee zijn maar koudum zeker niet. We hadden meer verdiend zeker gezien de 1e helft, en een strijdlustige 2e helft.

Maar goed volgende week beter. Dan spelen we thuis op de super saterje! tegen Heerenveense boys!