Middelzeelaan 18 A
8931AK
LEEUWARDEN
tel. 058-2884433

Na een gelijkspel en een nederlaag, was daar dan de eerste overwinning voor de mannen van it
tredde.

Deze werd behaald door een mooie 7-0 overwinning op Leeuwarder Zwaluwen 10. Bij aankomst bij
de Sweltsjes uit de hoofdstad, werden wij al snel doorgestuurd naar het naastgelegen complex van
MKV (Met Kracht Vooruit). Meteen de eerste meters gepakt!

Wij werden nog enthousiaster (niet) toen duidelijk werd dat er gespeeld werd op het plastic gras.
Aan de andere kant konden wij nu wel ons befaamde tikkie takka spel spelen.

Feike Pieter op de goal, Luitzen en Daniel op de backs, de gebroeders Boersma (Erwin en Sander red.)
centraal achterin. Middenveld met Marcel, Mark, Evert en Albert. Spitsenduo vandaag: Tijmen en
Tygo. Brandus en Eling mochten naast coach Jelte plaats nemen op de bank. Bonne was vandaag ook
mee voor de support, mentale ondersteuning en hanteren van de vlag.

Al snel werd duidelijk dat er wat te halen viel vandaag, er werd goed gecombineerd en de Liewarders
hadden het daar moeilijk mee.

Marcel was diegene die de scorende opende, door van een meter of 16 uit te halen en de keeper
voor de eerste keer deze middag liet vissen. Tijmen was verantwoordelijk voor de 2-0, door behendig
een corner van Albert in de korte hoek binnen te werken met buitenkant rechts, ja u leest het goed,
buitenkant rechts!

De Zwaluwen uit Leeuwarden zetten daar niet veel tegenover, en Feike had dan ook weinig te doen
de eerste helft, mede te danken aan de stabiele verdediging voor hem.
Voor rust wordt het ook nog 3-0, wederom door Marcel, ditmaal met een krachtige kopbal uit een
afgemeten voorzet van Tijmen.

De score had eigenlijk al hoger moeten zijn, maar zowel Tygo als Evert wisten het net niet te vinden,
waar dat eigenlijk wel had gemoeten!

Rust.

In de tweede helft komen Eling en Jan H. in het team, Jan kwam aansluiten na dat hij de vrouwen 1
eerst had gecoacht, klasse Jan.

En het werd nog mooier voor Jan, aangezien hij zijn eerste goal van het seizoen liet aan tekenen,
wederom door een mooie, vlot lopende aanval over rechts.

Daarna wederom Marcel die ook nog een 3 e goal maakte, 5-0, ja hij was in topvorm deze middag!
Mark bekroond een sterke 2 e helft ook met een goal, en zet de 6-0 op het scorebord. Het veldspel
van et Tredde blijft op een goed niveau, al worden er de tweede helft wel wat kansen weg gegeven.
Feike Pieter, die dus in de eerste helft niks hoefde te doen, kon dus aan de bak.

Hij doet met verve, en ontneemt de thuisploeg 3 à 4 opgelegde kansen om op het scorebord te
komen.

Het laatste hoogtepunt komt, op de eerder ingevallen Brandus. Hij zorgt voor het slotakkoord door
bekeken de bal in de verre hoek te deponeren met zijn sterke linkerbeen (of rechts, dat weet ik niet
meer), assist Albert.

Een eerdere poging van Brandoes beland nog over de vangnetten in het water (zie foto), al ontkent
de dader enige betrokkenheid en geeft aan dat die bal er voor de wedstrijd al lag….