Winst voor de Bjeantsjes - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

Winst voor de Bjeantsjes

Winst voor de Bjeantsjes

Oeverzwaluwen 1

2 - 0

Oudehaske 1

Competitie

3e klasse A

Datum

18 maart 2023 14:30

Scheidsrechter

J. Wenting

Accommodatie

Sportpark De Sandobbe
Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Hoi voetbalvrienden,

Het is weer zaterdag geweest dus dat betekend weer een wedstrijd voor de mannen van Hylke Schrale. Vorige week werd de wedstrijd tegen SDS nog gecanceld wegens sneeuw. Als gevolg bezocht de gehele selectie de wedstrijd die verderop wel doorging; (zelfs op natuurgras) Hylpen tegen NOK. In de rust van deze wedstrijd vetrok de Koudummer Karavaan richting Brijbekkenland. Een overwinning voor de brijbekken werd in de laatste minuten schutterig weggegeven. Na deze avonturen bij onze voetbalburen kreeg Joey of Yvo het spontane idee om nog een teambuildingsactiviteit te gaan doen; Bolwen op de Kuilart. De grote winnaar was Meine. Hij stond eenzaam aan de top. De dag werd feestelijk afgesloten met pizza en pils. Een voorbode voor wat er afgelopen zaterdag stond te gaan gebeuren.

De talenten verzamelen zich 13:15 bij de kantine voor. Na de bespreking van topcoach Hylke kleden de mannen snel om zodat de warming-up kan beginnen. De tegenstander van vandaag is Oudehaske en staat één plek boven ons met drie puntjes meer. Domme clichés over rekenwerk passeren de revue vandaag niet. Na een goede warming-up gaan de wedstrijdshirts aan en volgt de betreding van het mooie veld. Meindert behoed het doel. Achterin keert Guus terug. Frans Wieger is weer fit en speelt op het middenveld. Voorin een plaats voor Der Bomber. De verzorgers/leiders zonder watertas waren beide ook present. Later meer hier over.

Het fluitsignaal klinkt en we zijn los. Het is vandaag strijden voor elke meter om een goed resultaat te halen. De Oeverzwaluwen creëren kansjes, Oudehaske kansen. Gelukkig voor ons staat het vizier niet op scherp bij de mannen in het oranje. Na 25 minuten komt Guus ellendig in botsing met een tegenstander na een duel om de bal die Guus eerder had. Een hele pijnlijke knie heeft verzorging nodig. Wood komt aan kakken met een bidon. Waar is die wonderspons? Als Guus door Wood is opgelapt kunnen we verder. Als later ook Steffen naar de grond gaat is de watertas met spons opgehaald en gevuld. Guus geeft 10 minuten later aan dat hij toch niet veder kan. William komt er in voor Guus. Diezelfde William is vlak voor rust de creatieve man. Hij krijgt de bal van Bomber en legt daarna een prachtige crosspass bij Steinar in de voeten. Steinar geeft de indraaiende voorzet en als een duveltje uit een doosje is daar Jorn die de bal met het hoofd tegen de touwen werkt. Minuut 45, 1-0. Heerlijk zo vlak voor de rust.

Na de thee begint de tweede helft. Waar Oudehaske de eerste helft de betere ploeg was is het in de tweede helft wat gelijkwaardiger. Alle ballen die op Koudummer doel gaan worden klem gepakt door Meindert. Het bowlen van vorige week werpt z’n vruchten af want Meine pakt alles. Grote complimenten voor onze goalie. Ook achterin staat het prima. De kansen die gecreëerd worden zijn mixen van voorzetten en steekpassen. Als een ieder het vizier echt op scherp had staan dan was het vandaag niet bij één doelpuntje gebleven. Een legio aan grote kansen worden bijna allemaal niet benut. Stiftjes, ballen die naast gaan of voorzetten waar geen voet/hoofd tegen aan gezet word. Ze gaan er niet in. Als Oudehaske via links op wil bouwen gaat dit mis. Bomber verovert de bal en vind daarna Jorn. Een oogstrelende pass van Jorn tussen twee man door vind William die een hele goed pot met een goal bekroont. Grote vreugde bij de Sweltsjes. De drie punten zijn nu wel heel dichtbij. Steinar mag plaats maken voor Allard die uitstekend invalt. Hij wint elk duel een staat met een grote glimlach te spelen. Grote klasse. Thijs valt in voor Jorn, zijn werk zit er op. Wiebe neemt vandaag de rol van de Kam over en pakt nog geel. Een smetje op zijn magistrale wedstrijd. De mannen spelen de wedstrijd goed uit en stellen de zege veilig. Een 2-0 overwinning zorgt ervoor dat we een plaatsje stijgen en dat we nog 4 punten achterstaan op de veilige 8ste plaats. Reden tot juichen is er dus nog lang niet! We kunnen de komende weken nog veel meer punten pakken tegen allemaal directe rivalen. De eerste volgende wedstrijd is zaterdag uit bij Scharnegoutum die één plaatsje boven ons staan met één punt meer. De aftrap is 14:30. Kom allemaal naar Sneek-noord want het beloofd gegarandeerd weer een spannende partij te worden!!!

 

Oant sneon.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!