Moeilijke wedstrijd tegen Heerenveen - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

Moeilijke wedstrijd tegen Heerenveen

Moeilijke wedstrijd tegen Heerenveen

Oeverzwaluwen 1

0 - 6

Heerenveense Boys 1

Competitie

3e klasse A

Datum

4 maart 2023 14:30

Scheidsrechter

X. Luinenburg

Accommodatie

Sportpark De Sandobbe
Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Hallo voetbalvrienden,

 

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Heerenveense Boys op het programma. De mannen uit Heerenveen staan samen met Bolsward bovenaan. Deze 2 ploegen zullen gaan uitmaken wie er rechtstreeks promoveert en wie er nog een aantal wedstrijd moet gaan spelen om promotie te kunnen behalen. De Oeversweltsjes staan nog steeds op een 13de plek. Het gat naar het de veilige 8ste plaats bedraagt inmiddels 5 punten. In de strijd om lijfsbehoud zal het spannend gaan worden welke kant het op gaat vallen voor de Sweltsjes. Na de wedstrijd van vandaag zullen er de komende weken wedstrijden op het programma staan die beslissend zullen gaan zijn.

Nadat bondscoach Ronald Koeman de voorselectie bekend maakte vonden wij geen Meine de Jong terug bij het lijstje van de keepers. Uit protest keepte Meine vandaag in Oranje. Achterin vinden we de jongste spruit van de familie Ypma, ook wel bekend als Domingus. Hij mag altijd graag in het eerste elftal voetballen. Op het de flank is er een plaatsje voor jong talent Jurgen. Hij verdraaide vorig jaar zijn knie en moest onder het mes. Hij debuteerde vandaag voor eerste van Oeverzwaluwen in de competitie. William blijft na zijn twee wereldgoals, in de oefenwedstrijd tegen de Walde, in de basis 11 staan. Hopelijk kan hij vandaag weer het net vinden.

De wedstrijd start en Heerenveen neemt zoals verwacht het initiatief. De opbouw van achteruit lukt af en toe. Soms wordt er ook via crosspass gespeeld naar de buitenspelers. Heerenveen creëert wel kansen maar komen nog niet tot scoren. De Oeverzwaluwen houden vooral tegen. Af en toe kan er een bal voorin vast worden gehouden, het ontbreekt echter aan de aansluiting van middenvelders. Timo wordt gezocht en kan in de eerste helft 1x diep gestoken worden. Helaas volgt hier geen gevaar uit. Kammetje probeert met zijn dribbels en acties dichtbij het doel van Heerenveen te komen maar slaagt hier niet in. Als Kam na een actie blijft liggen mag leider Gelke op komen draven om Kam weer op te lappen. Na 36 minuten is het raak voor de gasten. Een voorzet kan niet worden verwerkt en daaruit valt de 0-1. Vlak voor rust komen de gasten op 0-2. Helaas hebben de mannen niet de nul weten te houden tot de rust. In de rust mag Jurgen er uit en komt Allard er in. We gaan iets anders spelen om zo toch nog terug te kunnen komen in de wedstrijd.

De tweede helft start en er wordt gestreden voor elke meter, helaas is Heerenveense Boys de betere vandaag. In de 56ste minuut is de stand 0-3 geworden. Het duurt daarna even voordat er nog een goal valt. In de 74ste minuut scoort HVB de 0-4. Kam wordt gewisseld voor debutant Marc en de jonge Spruit mag het veld verlaten voor debutant Thijs. Aan het debutanten-bier zal het vandaag niet liggen! Dan volgt een rentree van een wonderlijk talent. Jochem Hoekstra is eerder van ski vakantie thuis gekomen om vandaag nog te kunnen voetballen. Wat een klasbak en hulde voor Jochem. Hij vervangt Joey. Helaas voor alle debutanten en andere spelers op het veld maakt Heerenveen nog 2 goals. De eindstand is uiteindelijk 0-6.

Gelukkig hebben we nu tweemaal Bolsward en tweemaal Heerenveen gehad. Nu komen de wedstrijden waar het om draait. We treffen de komende 5 wedstrijden allemaal concurrenten; SDS uit, Oudehaske thuis, Scharnegoutum uit, Nijland thuis en DWP uit. Er zullen veel punten gehaald moeten worden als we nog iets van dit seizoen willen maken.

 

Zaterdag spelen we dus uit in Easterein om 14:30. De weersverwachting voor zaterdag is zoals altijd tegen SDS; veel wind. We zien jullie graag zaterdag weer om de mannen naar de overwinning te juichen.

 

Oant sneon.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!