8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Hoi allemaal,

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Sterk Door Samenspel op het programma. De ploeg uit Easterein is nog ongeslagen en staat knap tweede in onze competitie. De Sweltsjes staan voor deze wedstrijd op de 9de plek. De laatste keer dat er in Koudum gewonnen werd van SDS is alweer 10 jaar geleden. Oei. Het lesje geschiedenis voor vandaag heeft u weer gehad. Nu weer naar het heden. Om half 1 verzamelen de mannen van Hylke Schrale zich in de kantine. Onze kokende beveiliger had weer zin om ons een lekkere maaltijd voor te schotelen. Hij kwam aan gescheurd op het complex met mooie muziek die ze niet in de achterhoek luisteren. De auto vol met pannen en potjes hadden deze rit godzijdank overleeft. We kregen weer overheerlijke macaroni (2 soorten), lekkere broodjes en een dikke bak met soep. Als klap op de vuurpijl kreeg iedereen drie glazen melk om de keel te smeren. Spoorzicht en Robke, onze dank is groot.

Na deze gezegende spijzen doken de mannen de kleedkamer in voor de bespreking om vervolgens te beginnen aan de warming-up. Op het gladde veld beginnen de volgende 11 aan de wedstrijd; FP is keeper. FW, GuusB, Yvo en Joey vormen de defensie. Steffen, Jente, Dytmer en JP op het middenveld. Voorop spelen Steinar en Der Bomber. Op de bank zitten Robke, William, Redmer, Corné en Wiebsnor die voor het eerste dit seizoen weer bij de selectie zit. Klasse.

Een bijna wekelijks terugkomend ding is dat onze trainer Hylke overal bekend is. Ook deze keer werd hij door supporters van de tegenstander herkend en begroet. Nu gaan we naar de start van de wedstrijd en die is niet om over naar huis te schrijven. In de tweede minuut staat het 0-1. Een prima uitgespeelde aanval van SDS. Normaal gesproken zijn we gewend dat SDS wat verdedigend speelt, dit seizoen blijkt anders en dat lijkt de Eastereiners goed te bevallen. 5de minuut, kans voor JP, helaas is zijn teen net wat te klein. Een paar minuten later is SDS weer dichtbij. Gelukkig voor ons geen goal. Op het veld is het soms ‘’blij dat ik glij’’. De mannen hebben het zwaar. Na 20 minuten moet Joey het veld verlaten. We hopen dat het meevalt. William komt in de ploeg. Een paar wijzigingen in het team en we gaan verder. Jente kwam rechtsachter. Plots kwam er een hoge bal, die wou Jente graag koppen alleen miste Jente de bal en kopte tegen de tegenstander aan. Hoop dat het voor beide de zondags een beetje mee viel. We naderen het einde van de eerste helft. Beide ploegen krijgen we kansen maar geen goal meer. Rust.

In de tweede helft is Der Bomber in de kleedkamer gebleven. Robke is zijn vervanger. We gaan weer los. Na 5 minuten krijgt SDS de kans op 0-2. Net als in de eerste helft zijn de Sweltsjes weer niet goed wakker. De bal gaat er in. 0-2. Dit is wel een grote domper voor de mannen. Toch pakken ze het goed op. De Sweltsjes worden gevaarlijker met acties van Robke, JP en Steinar. Het levert wat vrije trappen en corners op. Helaas kunnen we geen goaltje prikken. In de 70ste minuut is JP héél dicht bij de aansluitingstreffer. Een prachtige pass van achter wordt door JP weergaloos aangenomen en in een beweging gaat hij om de keeper heen. Hij schiet op het lege doel en telde de goal bijna al. Echter loopt de rechtsachter van SDS heel goed mee en weet de bal nog net van de lijn te halen. Ongelofelijk zonde voor de Sweltsjes die de aansluitingstreffer als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Helaas lukt het de mannen niet meer om te scoren en zo weten de mannen niet van SDS te winnen.

Na de wedstrijd werd er in de kantine een biertje gedronken als voorbereiding op het eerste teamfeest van het jaar. In Yvo zijn mancave streden teams als Ajax, PSV, Feyenoord en Cambuur om de cup met de grote oren. Zoals gewoonlijk wist Cambuur niet te winnen. Ik hoop dat struikenknuffelaar Feike, omvalman Jorn en stresspong-lichtgewicht Jente de zondag een beetje normaal hebben gespendeerd.

De eerstvolgende wedstrijd is op 29 oktober uit tegen Oudehaske. Komt allen massaal naar Oudehaske om ons te supporten en de drie punten mee te nemen naar het warme hart.