Terechte nederlaag - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

Terechte nederlaag

Terechte nederlaag

Oeverzwaluwen 1

0 - 4

V.V. Heeg 1

Competitie

3e klasse A

Datum

29 april 2023 14:30

Scheidsrechter

H.M. van Dijk

Accommodatie

Sportpark De Sandobbe
Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Na de driepunter vorige week uit in Sneek tegen WPB stond afgelopen zaterdag de absolute ‘’must win’’ tegen Heeg op het programma van de mannen van Hylke Schrale.
De moed zat er absoluut goed in om vandaag weer een top resultaat te halen tegen de ploeg die drie punten boven ons staat. Heeg verloor de laatste 6 wedstrijden allemaal terwijl Oeverzwaluwen uit de laatste 2 wedstrijden 4 punten pakte. In de strijd om nacompetitie is het van levensbelang dat er vandaag gewonnen zou worden deze tegen deze directe concurrent.  
 
Met Meine weer in oranje en daarvoor nog 10 blauwhemden begint de wedstrijd. De eerste vijf minuten zijn voor de Sweltsjes. Kam krijgt een paar balletjes op de zijkant maar verder geen gevaar.  
Dan kantelt de wedstrijd en neemt Heeg over. Een lange bal op Hoekstra is genoeg om Jente, Guus en Meine te verschalken. 0-1. Een kwartier daarna word het 0-2 als er een speler van Heeg vrij kan aannemen en uithalen op randje 16. Met rust 0-2.

Na de thee komt Dytmer in het veld voor William. Oeverzwaluwen probeert om de aansluitingstreffer te vinden maar kan niet helemaal niets creëren. Duels worden niet gewonnen, de passing is niet nauwkeurig en het baltempo ligt veel te laag. Met nog 2 wissels in de laatste 10 minuten probeert coach Hylke nog voor een ommekeer te zorgen maar dit slaagt niet. In de laatste 5 minuten scoort Heeg nog 2 maal. De eindstand is 0-4.  
 
Op het moment suprême heeft Oeverzwaluwen een gigantische offday. Gefaald als individuen en gefaald als team.  
Het is te hopen dat er over twee weken een ploeg staat die wel voor elkaar wil werken en er wel voor wil gaan zorgen dat Oeverzwaluwen volgend seizoen nog steeds in de derde klasse actief is.
De tegenstander is Makkum, wederom een concurrent. De aftrap is om 15:00 in Makkum.
 
Graag tot dan.  
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!