Goed weekend voor de Sweltsjes - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

Goed weekend voor de Sweltsjes

Goed weekend voor de Sweltsjes

vv Nijland 1

0 - 4

Oeverzwaluwen 1

Competitie

3e klasse A

Datum

12 november 2022 14:30

Scheidsrechter

B.M. Leistra

Accommodatie

Sportpark Zweitse Huitema
H. Pollemastraat 2
8771RT
NIJLAND
tel. 0515-569448

Hoi allemaal,

Dit weekend was een van de betere weekenden van het jaar. Natuurlijk heeft dit verschillende redenen. We beginnen op vrijdag. Andries Noppert van Heerenveen mag naar Qatar met Oranje, iedereen van harte gefeliciteerd hiermee. Zaterdags werden er drie punten uit bij Nijland gehaald, goed gedaan allemaal. Zondags ook nog een opsteker want Heerenveen won van Cambuur.

Het wordt tijd dat we het over de wedstrijd van zaterdag gaan hebben. In de ochtend bezocht Heerenveen-fan De Kam de laatste training voor de derby tegen Cambuur. Kam klapte in zijn handen voor de SC. Toen we dat er op hadden zitten reden we terug naar het warme hart om vervolgens door te rijden naar Nijland. Meine de Jong zat voor het eerst bij de selectie. Hij liet meteen merken dat hij er was, hij moest namelijk rijden. Jammer genoeg voor Meine zat hij alleen in zijn auto. Dit wekte blijkbaar wat frustratie op want Meine begon te rijden als een wegpiraat. Bumperkleven, groot licht en toeteren. Het kwam allemaal voorbij. Na deze hachelijke momenten op de weg kwamen we alsnog veilig aan in Nijland. Vorige week voorspelde ik wind in Nijland. Dit viel vandaag gelukkig mee. De zon scheen en het veld was nog lekker nat.

Na een duidelijke bespreking over een beruchte aanvaller, uitleg van formatie en een goede warming-up gaan de mannen er tegen aan. Feike Noppert op de goal. Achterin spelen Yvo, GuusB en Jente. Op het midden spelen Wiebe, Steffen, Jorn en Frans Wieger. Voorin hebben we Kam, William en Dytmer. Wissels zijn Meine, Joey, Brent het talent en Ingmar. Na 1 minuut spelen komt er een bal bij ons in de zestien. In het duel hierom raakt de beruchte aanvaller van Nijland geblesseerd. In de tijd dat hij behandeld wordt kom de Kam aanlopen bij de dugout. ‘’Het iemand ek gruttere skunnen foar my?’’ Gelukkig had Brent het talent maatje 43 dus die moesten natuurlijk aan de pootjes van de Kam gemonteerd worden. Na deze schoenenwissel werd ook duidelijk dat de spits van Nijland er uit moest. De hele bespreking kon dus in de prullenbak. Kam ging los op de nieuwe schoenen en had alweer 2 pannas te pakken. Nu nog een goal. Gelukkig hebben wij veel spelers met scorend vermogen, o.a. Wiebe, die de eerste helft alleen maar goede aannames had. Zo creëerde hij ook een kans voor zichzelf waarbij hij goed aannam en de bal buiten bereik van de Nijland goalie de hoek in krulde. 0-1 Sweltsjes. ‘’Doelpuntenmaker Yvo Kramer’’, klintk het in Nijland. Zo te horen was Wout weer lekker bezig geweest de nummers aan de goede mensen geven. Dat krijg je als andere leider Gelke naar de Efteling moest. Het levert het nodige gelach op in het veld. Nijland krijgt nog een paar kansen maar scoren doen ze niet. Ruststand 0-1.

In de pauze doen de wissels de bekende halftime show. Meine keept en krijgt de nodige ballen om zijn oren. Ingmar legt eentje in het kruis, Brent een in het hoekje en Joey legt een in de sloot. Als Meine de bal uit de sloot moet halen vinden een enorme paal waarmee dit moet. Het lijkt wel een zendmast, de geruchten gingen toen Meine deze paal van zijn plek haalde dat heel Nijland even zonder tv zat. Gelukkig was de bal snel uit het water en was de paal weer op zijn plek.

In de tweede helft hebben de mannen het lastig. De duels worden niet gewonnen en Nijland is heel dichtbij de 1-1. Na een kwartier krijgen we eindelijk een beetje grip op de bal en in de duels. William wint steeds meer duels net als FW en Steffen. Na een mooie aanval komt William 1 op 1 met de keeper. Hij wacht lang met schieten om vervolgens een stifje met zijn chocolade poat over de goalie van Nijland te doen. Zijn allereerste competitie goal ooit voor Oeverzwaluwen. Dit word uitbundig gevierd met de vaste harde kern die altijd mee gaat naar uitduels. Niet veel later is het Dytmer die zijn allereerste goal maakt. Vanaf rechts schiet hij met een droge knal in de lange hoek. 0-3. ‘’Doelpuntenmaker Robin de Boer’’, keurig Wout. Jorn Pries mag ook nog een doelpuntje toevoegen aan zijn lijst. 0-4. De Kam wil ook nog graag op het wedstrijdformulier komen. Helaas doet hij dit niet door een doelpunt maar door een gele kaart. 20 seconden later zou hij gewisseld worden. Door deze kaart spekt de Kam, leider in het boeteklassement, onze pot weer mooi mee. Klasse Kam! Misschien wel het hoogtepunt van de wedstrijd is het moment dat William een rabona pass op Ingmar geeft. Een luid gejuich vanaf de tribune van Nijland. Wat een weergaloze actie van William. Hij wordt er snel uitgehaald door trainer Hylke voordat hij gescout kan worden door andere teams.

Supporters die kwamen kijken; Enorm bedankt voor jullie steun! Komende zaterdag staat er een thuiswedstrijd tegen DWP. De aftrap is 14:30. Kom de mannen steunen want het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden.

 

Oant sneon!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!