tel. 0515-424670

Hallo voetbalvrienden,

Zaterdag jongstleden stond de clash tussen Scharnegoutum en Oeverzwaluwen op het programma. Tussen
beide ploegen zit maar één punt verschil. Mocht Oeverzwaluwen winnen dan komen ze uit de directe
degradatie zone en stijgen ze naar de 11de plaats. Alsnog geen reden voor hosanna want pas bij een 8ste
plaats zijn de mannen veilig. Scharnegoutum zit in de zelfde situatie en zal er alles aan gaan doen om de
punten thuis te houden.

Met 16 man komen de heren aan. Er zijn steeds meer jongens die weer fit worden dus topcoach Hylke
heeft weer wat te kiezen. Vandaag kiest hij voor, niet geheel verrassend, Meine op doel. Achterin de
bekende namen net als op het midden als voorin. Op de bank zitten Steinar, de Kam, Yvo, reserve goalie
Ingmar en Allard. Blijkbaar heeft Allard ‘’Oorlog’’ als achternaam gekregen in Scharnegoutum. Dit levert
mooie beelden op als we kijken in het programma boekje.

De wedstrijd start onder leiding van scheidsrechter van Tuinen. De Sweltsjes hebben het zwaar door de
wind en regen. Dyt en Bomber hebben moeite om de bal bij zich te houden voorin. De thuisploeg heeft de
eerste 20 minuten de overhand. Twee keer is er appél voor een strafschop maar daar wil de scheidsrechter
niet aan mee werken. In de 21ste minuut komt het eerste gevaar van Koudumer zijde. Jorn Pries schiet
een volley net naast. Twee minuten later lijkt de keeper zich wat te verkijken op een bal terug. Jorn gaat er
achteraan en weet bijna de bal te veroveren. Scheelde weer weinig. Na wat slappe corners aan Koudumer
kant neemt Scharnegoutum na een half uur het initiatief weer over. Vlak voor rust word een aanval van
Scharnegoutum buitenspel gevlagd. Meine mag vanaf eigen 16 de bal weer naar voren jassen. De bal
haalt de middenlijn niet en als dan de tweede bal ook niet gewonnen word kan de thuisploeg Staalsmid
diep sturen op rechts. 1 op 1 met Meine faalt hij niet. 1-0. Met deze stand gaan we de rust in.

Geen wijzigingen in de tweede helft. We gaan weer los. Het is weer strijden met de wind en de lange
ballen. De bal laag houden is ook lastig omdat het veld aardig op de kloten krijgt. Meine heeft het weer
druk en houdt een aantal pogingen er goed uit. Helaas na 9 minuten in de tweede helft gaat de bal alsnog
op de stip. Meine komt door de harde wind onstuimig uit en nummer 10 van Scharnegoutum gaat gewillig
naar de grond. Van Tuinen floot daardoor iets te onstuimig voor een penalty wat eigenlijk niet een penalty
was aldus de speler van Scharnegoutum. Volgende keer iets eerder melden a.u.b. Wederom Staalsmid die
de bal in de linkerhoek waait. 2-0. De wedstrijd vordert en er moet wat gebeuren bij Oeverzwaluwen
willen ze nog iets van resultaat halen. Dyt en Bomber gaan eraf, Kam en Oorlog komen erbij.
Oeverzwaluwen dringt aan en is vaak dichtbij het creëren van kansen. Helaas word alles afgevlagd door
de assistent van Scharnegoutum. Volgens het boekje hoor je de scheids te helpen en niet je club.
Misschien waaide de wind wel iets te hard onder de oksel of zag de grens bekenden aan de andere kant
van het veld. We zullen het nooit weten. JP lijkt nog de ere treffer voor de Sweltsjes te maken. De ogen
richten we daarna op de zijlijn. We wachten en wachten. Geen vlag? Dan scoort JP dus wel de ere treffer.
2-1. Steinar word nog gebracht maar na een slotoffensief van 10 minuten met halve corners en vrije
trappen is het niet genoeg om nog een punt te pakken.

Een domper voor de Sweltsjes. Scharnegoutum gefeliciteerd.

Volgende week groot feest want we spelen thuis. Nijland komt op bezoek. We verwachten een groot
aantal supporters want na de wedstrijd is er feest in de kantine. Geen DJ Ajax maar top zanger Hessel
Rienstra komt live optreden. Aftrap is 14:30!