Strijdend ten onder in Oudehaske - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

Strijdend ten onder in Oudehaske

Strijdend ten onder in Oudehaske

Oudehaske 1

3 - 1

Oeverzwaluwen 1

Competitie

3e klasse A

Datum

29 oktober 2022 14:30

Scheidsrechter

P. de Velde Harsenhorst

Accommodatie

Sportpark P. Bultsma
Jousterweg 140 A
8465PN
OUDEHASKE
tel. 0513-677622

Dag een ieder,

 

Afgelopen zaterdag jongstleden speelden de Sweltsjes hun vijfde competitie wedstrijd in en tegen Oudehaske. De thuisploeg heeft evenveel punten als de Sweltsjes dus is de opdracht van vandaag heel simpel; Niet gelijk spelen. De mannen reizen met een selectie van 15 man af naar De Hoske. Aangekomen op het complex kleden de heren zich om en begint de warming-up.

Aan de aftrap verschijnen de volgende 11; FP de keepert, FW, Steffen, GuusB en Joey vormen de defensie. Op het middenveld mini Roelof, Steinar en Wiebe M. De laatstgenoemde is eindelijk terug in de basis. Voorin vinden we Der Bomber, JP en Kam (Robin). Later meer over Kam. Op de bank zitten Jente, Willam, Redmer en Yvo. Vlaggenist van dienst is Bonne Amigo. Enorme dank aan Amigo voor het vlaggen. Graag wil ik u vragen om allen op Bonne te stemmen als beste scheidsrechter van Friesland en omstreken. De link staat onder dit verslag, stemmen duurt 1 minuut.

De wedstrijd gaat los. De rechtsachter van Oudehaske komt in de beginfase veel op. FW en Kam hebben het er maar zwaar mee. ‘’Kom op, Kam!’’, klinkt het van de kant. ‘’Wie is Kam?’’, vraagt Meine. De supporters die dit riepen zijn Durk, Romke en Theunis. Deze heren zijn eigenlijk elke uitwedstrijd ook mee te supporten. Iets waar menig Koudummer een voorbeeld aan kan nemen. ‘’Kam komt troch syn pake en hij liektet op syn pake, op in bepaalde manier’’. Hoe en wat vraagt u de heren zelf maar. We gaan door met de wedstrijd. Na een kwartier wordt JP op een mooie plek neergehaald. Kam mag aanleggen voor de vrije trap. Het geluk zit niet mee want Kam treft met een prachtige bal de paal. Dichtbij, maar zover weg. Na 20 minuten valt Steinar helaas geblesseerd uit. William vervangt hem. Beterschapswensen gaan uit naar Steinar. Invaller William levert gelijk goed werk als de verdediger van Oudehaske een beetje makkelijk denkt te voetballen. William klapt hem tegen de vlakte en de bal komt randje 16 bij JP. Helaas treft hij geen doel, de bal gaat naast. Na 33 minuten gaat Timo erbij zitten. Weer een uitvaller aan de Koudummer kant. Jente vervangt Timo. Beterschap aan Timo. Een werkelijk slagveld begint het te worden in Oudehaske. Na driekwartier speelt Kam zijn man uit en dribbelt richting goal. Hij kapt nog een keer maar de bal schiet omhoog. Kam denkt niet na en neemt hem fantastisch op de toffel. Paal/lat. Een hele mooie poging van Kam, die met de minuut populairder wordt aan de kant. Na deze poging fluit de scheids af voor de rust.

Na de thee beginnen de mannen aan de tweede helft. Al snel is Oudehaske dicht bij het Koudummer doel. Een schot vanaf randje 16 wordt in de bovenhoek geschoten. Geen kans voor FP. 1-0 Oudehaske. Domper voor de Sweltsjes. De mannen geven gas opzoek naar de 1-1. De heren zijn steeds in de 16 van Oudehaske te vinden maar de bal wil er maar niet in. Yvo en Redmer vallen ook nog in. Dan komt Steffen aan de bal en die haalt uit met een schot uit de tweede lijn. Zijn inzet vind de lat. In totaal is dat nu 1x de paal, 1x de paal/lat en 1x de lat. Lichte vorm van pech. Na een mislukte aanval van de Sweltsjes en een counter van Oudehaske kunt u vast wel raden wat er met die counter zou gaan gebeuren. 2-0 Oudehaske in de 78ste minuut. Één minuut later is het 3-0. Een mislukte voorzet van die oude nummer 10, die zijn tweede maakt, valt per ongeluk binnen. Wat een ellende. We doen nog wel iets terug. Kam verhuist van links naar rechts. Op de rechterflank passeert Kam twee man en haalt uit in de korte hoek. 3-1. Klasse Kam. De beide opponenten van Kam, zowel links als rechts, vielen beide uit omdat Kam zo’n gigantisch loopvermogen heeft. In de laatste minuten wordt Guus nog bijna grandioos gepoort door nummer 10. Gelukkig kan hij zich tijdig herstellen en de bal veroveren. Dus als een oude nummer 10 dit kan zullen onze veteranen dit ook wel kunnen. Dus speciaal voor Yvo en Frans Wieger. Volgende week 2 panna’s of een lesje spitsen uitkappen.

De tegenstander van komende zaterdag is Scharnegoutum. We spelen thuis in het warme hart. De aftrap is om 14:30. Natuurlijk komt u allen.

Graach oant sneon.

Hier de link om op Bonne te stemmen, even kopiëren en plakken. Onze dank is immens.

https://www.scheidsrechtervanhetjaar.nl/

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!