Sweltjses tonen veerkracht - Oeverzwaluwen Voetbal Koudum

Sweltjses tonen veerkracht

Sweltjses tonen veerkracht

Oeverzwaluwen 1

2 - 1

Scharnegoutum'70 1

Robin de Boer (volley)

Competitie

3e klasse A

Datum

5 november 2022 14:30

Scheidsrechter

W. van der Kamp

Accommodatie

Sportpark De Sandobbe
Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Hallo supporters,

Er stond weer een wedstrijd op het programma voor de mannen van Hylke Schrale. Thuis in het warme hart kwam Scharnegoutum op bezoek. Beide ploegen hebben drie punten als we naar de ranglijst kijken. Beide staan er dus nog niet heel best voor. In de bespreking krijgen we te horen dat we die ranglijst en punten gewoon moeten vergeten en lekker moeten gaan voetballen zodat we weer eens winnen. Laten we dat dan maar gaan doen.

Nadat bijna iedereen eerst een boete kreeg voor het te laat melden in de kleedkamer werd er snel omgekleed en verzamelden de heren zich op het veld voor de warming-up. Na een halfuur warm worden gaan de mannen terug naar binnen en krijgen ze de laatste instructies. Dan is het zover. We gaan het veld op! FP is keeper. Achterin; Jente, Yvo, Guus, Joey. Middenveld; Wiebe, Steffen en Frans Wieger. Aanval; Jorn Pries, Kam en Mini Roelof.

Als alle handen met de tegenstanders en andere bekenden zijn geschut gaat de wedstrijd los. Scharnegoutum is de betere ploeg en begint sterk aan de wedstrijd. Door foutjes van de Sweltsjes kunnen de wit-roden en aantal keer gevaarlijk worden. Gelukkig vallen er geen goals. Aan onze kant is het Jorn die een 100% kans krijgt maar op de keeper mikt. Even later is Kam dichtbij. Zijn inzet gaat naast. Daarna wordt Kam neergehaald op eigen helft. Kam is boos. Kam krijgt bijna een praatkaart. Gelukkig houden Kam zijn teamgenoten het gemoedelijk. Kam zal zijn teamgenoten vast dankbaar zijn. Vlak voor rust krijgt Scharnegoutum nog één grote kans. De bal gaat naast. Voor het eerst deze competitie staat er met rust de brilstand op het scorebord. Bijzondere taferelen.

Als de thee op is en de tweede helft op het punt staat van beginnen komt Domingus ineens op de bank zitten. Hij wordt toegevoegd aan de selectie voor vandaag. Even later volgen ook nog Thijs en Werner van O-19. Leider Wout begroet de O-19 mannen hartelijk. Ontsteltenis bij Domingus want Wout zei geen hoi tegen hem toen hij er bij kwam zitten. In de tweede helft is te merken dat Guus wat last heeft gekregen van een ijsbeentje in de eerste helft. Hij blijft 110% geven maar strompelt bijna inmiddels over het veld. Hulde voor het harde werk. Hij mag er even later uit. William is zijn vervanger. Deze tweede helft is een prachtige met veel aanvallen en grote kansen. Gelukkig voor ons gaat Scharnegoutum hier niet efficiënt mee om. Veel schoten worden over geknald en naast gemikt. Feike Pieter onderscheid zich vandaag met een fantastische redding op een afstandspoeier van Scharnegoutum. Klasse. Plots is Steffen weg en komt 1 op 1 met de doelman. De doelman ligt al op de grond als Steffen wil schieten. Voordat Steffen dit kan doen wordt hij precies genoeg uit balans gebracht door de verdedigers, hierdoor mist Steffen deze kans. Een grote baal kreet volgt. Meer dan begrijpelijk. Dan kun je verwachten dat er aan de andere kant vast een goal gaat vallen. Eén minuut later is het al raak. Een kopbal naar de grond is FP te machtig. 0-1. Hele nare beelden.

Tijd om veerkracht te tonen. En dat doen we. 5 minuten na de 0-1 krijgt Kam een hoge bal aangespeeld op links. Hij laat de bal 1x stuiteren en neemt hem dan op de volley. Vorige week tegen Oudehaske raakte hij al de paal/lat. Vandaag raakte hij iets anders; de touwen. Een weergaloze volley van de Kam vliegt in de kruising. Absolute scenes. De Koudummer Kuip ontploft. Nu voor die overwinning gaan! Jammer genoeg voor Kam valt hij uit met een blessure. Redmer mag hem vervangen. Er volgt een lange bal van achteruit. William doet ongelofelijk goed werk en gebruikt zijn lichaam zo goed dat de verdedigers niet bij de bal kunnen komen, hierdoor kan Steffen zo doorlopen op de keeper. Een ezel stoot zich geen twee keer aan de zelfde steen. Steffen ook niet en hij lepelt de bal over de keeper heen in het netje. 2-1! Oerkreten vanaf de bank want ja, Domingus. Oeh, ah!

Alle Koudummer supporters juichten. De voorsprong hebben we te pakken, nu nog volhouden totdat de tijd er op zit. Scharnegoutum is heel dichtbij de gelijkmaker maar gelukkig gaan de 4 scrimmages voor Feike zijn goal allemaal een enkeltje zijlijn. Omdat leider Gelke was vergeten om het scorebord aan te zetten in de tweede helft, leek het voor onze jongens een eeuwigheid te duren. Wiebe viel bijna om van ellende, Frans Wieger kreeg bijna kramp, Yvo kapte nog een spits uit en Dytmer legde met grote tegenzin nog wat meters af om de bal te kunnen veroveren. Maar gelukkig was het toen eindelijk zover. Het laatste fluitsignaal klonk. Heerlijk, winst! In de kleedkamer bleef het nog lang onrustig dankzij een fanatieke supporter en onze lokale nachtburgemeester. Beide heren gunden ons flesjes en glaasjes met overheerlijke sapjes. Het smaakte weer goed, grote dank.

De winst is dus binnen. Na deze 6 punten wedstijd hebben we 6 punten. Toevallig weer. Komende zaterdag spelen we uit in Nijland. Het zal daar vast waaien. Hopelijk zien we jullie allen weer langs de kant om de locals aan te moedigen. 14:30 aftrap.

 

Graach oant sneon.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!