Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Na het gelijkspel van vorige week tegen DWP stond vandaag de wedstrijd tegen WPB op het programma. De gasten uit Sneek zijn gepromoveerd uit de 4de klas en staan nu knap 3de in onze competitie. Oeverzwaluwen zal gaan proberen om de ongeslagen reeks te verlengen zodat de weg naar boven kan worden ingezet.

De talenten verzamelen om 13:15 in de kleedkamer. Na de bespreking gaan de heren naar buiten. Na de warming-up gaat de wedstrijd beginnen. Meine de Jong maakt vandaag zijn basisdebuut op het doel. Achterin spelen Jente, Guus en Yvo. Op het midden spelen Steffen, Wiebe, JP en FW. Voorin staan Kam, Wil en Dyt. Op de bank zitten Redmer, Mark, Der Bomber en Ingmar.

De wedstrijd start onder leiding van scheidsrechter van Dijk. WPB heeft de overhand in de eerste helft. Het spel van Oeverzwaluwen is niet om over naar huis te schrijven. Na een uittrap van Meine komt de bal in de voeten bij een WPB’er. Na een pass naar voren waar zelfs Jente niet bij kan met zijn lange stelten komt de aanvaller 1 op 1 met Meine en schiet de bal er in. 0-1. Een kans later pakt Meine een bal fantastisch uit de hoek. Na 35 minuten wordt het 0-2. Het lukt Oeverzwaluwen niet om de bal weg te werken en uit een voorzet vanaf rechts wordt de bal netjes ingekopt. 0-2. Na een pittige eerste helft is het duidelijk dat het de tweede helft anders moet.

De tweede helft zijn er geen wijzingen. Het is goed om te zien dat Oeverzwaluwen met een andere mentaliteit op het veld staat. De duels worden veel agressiever aangegaan en er worden zelfs kansen gecreëerd. De 1-2 hangt in de lucht. Als een voorzet van Kam op Jorn zijn hoofd komt lijkt het 1-2 te worden. Helaas vlagt de grens van WPB deze goal af. De vraag is of dit terecht was. Scheidsrechter van Dijk lijkt een beetje op de hand van WPB te zitten en geeft William en Kam discutabele kaarten. Er volgen nog meer kansen voor Oeverzwaluwen. Zo zijn Wiebe en Kam dichtbij een goal. Er volgt een penalty na een overtreding in de 16 meter van WPB. Steffen lijkt de bal te gaan nemen maar gunt hem aan Jorn. Helaas mist Jorn. Steffen troost Jorn, klasse. Er zijn dus kansen genoeg geweest voor Oeverzwaluwen. Na een dik uur maakt WPB 0-3. Koudum geeft niet op. Trainer Hylke wisselt 4x in 5 minuten. Ingmar bedient bijna Timo maar Timo is helaas net te klein om de voorzet er in te koppen. Redmer steekt Dytmer weg maar helaas krijgt hij de bal niet voor het doel waar Mark stond te wachten. Het lukt niet meer om een doelpunt te maken dus verliezen we de wedstrijd met 0-3. Een slechte eerste helft maar de tweede helft is er een waar we verder mee kunnen.

Na een geslaagd Novemberfest in de kantine hoop ik dat iedereen weer in een goede bui is. Organisatie bedankt voor de sapjes, Nachtburgemeester bedankt voor het eten, vrienden en teamgenoten bedankt voor de gezelligheid. Komende zaterdag speelt Nederland, als het goed is, om 16:00. Toevallig spelen wij tegen Heeg. In Heeg is de aftrap om 14:30. Weet waar uw prioriteiten liggen…