8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Hallo voetbalvrienden,

1 april stond de thuiswedstrijd tegen Nijland op het programma. De vorige editie eindigde in een klinkende 0-4 overwinning voor de Sweltsjes. Toen zaten we in de goede flow waarin we een aantal wedstrijden op rij resultaten haalden. Het is te hopen dat we vandaag beter spelen dan vorige week toen van Scharnegoutum met 2-1 werd verloren.

De wedstrijd begint en net als tegen Scharnegoutum is het weer zwoegen op het zware veld. Iets waar Nijland niet vies van is. De eerste helft is Oeverzwaluwen beter, beide ploegen creëren wel kansen maar geen van beide weet doel te treffen. Een scrimmage voor de goal van Nijland kan niet worden binnen gewerkt. Nijland maakt in de tweede helft een goal maar helaas is het buitenspel. De wedstrijd vordert en Nijland komt over de linkerkant naar voren. Een mooie mislukte voorzet waait pardoes over Meine en valt zo in het doel. 0-1 voor de bezoekers. De Sweltsjes proberen nog een gelijkmaker er in te prikken maar het slaagt niet. Dikke pech voor de Sweltsjes die weer verliezen. Ik denk dat we handhaving wel kunnen vergeten en dat we eerst maar eens uit de directe degradatie zone moeten komen. Code geel is nu code oranje.

Complimenten aan de feestcommissie van de kantine want de derde helft was dik voor mekaar. Lekkere pizza’s en NOK talent Hessel Rienstra als topzanger. Top geregeld en zeker vaker doen. Met de samenhang en verbinding met andere teams bij Oeverzwaluwen zit het wel goed. Het volgende feest is op 24 juni als de familiedag plaats vind. De voorgaande jaren was dit altijd een groot succes dus bijzijn is meemaken!

Er zijn nog 7 wedstrijden te gaan. De komende 3 spelen we uit. De uitwedstrijden tegen DWP, WPB en de laatste wedstrijd van het seizoen tegen CVVO zijn te bezoeken de bus die vanuit het bestuur geregeld is. Iedereen kan gratis mee en we verwachten namens het hele team en de gehele staf dat de bus 3x stamp vol zit en dat het een groot feest word!

Aankomende zaterdag gaan we uit naar SDS. De inhaalwedstrijd begint om 14:30. Het beloofd een mooi paasweekend te worden dus wij gaan er vanuit dat jullie geen eitjes gaan zoeken maar gezellig naar Easterein komen om de mannen van Hylke Schrale naar de overwinning te juichen.