Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Zaterdagochtend, mooi weer voor een wedstrijd. Workum komt weer op bezoek. In de eerste fase eindigde deze wedstrijd in een 8-7 overwinning voor de brijbekken, ondanks dat Oeverzwaluwen de overhand had qua kansen.

Workum begint meteen goed, het eerste de beste afstandschot verdwijnt in de kruising bij Damian. Onhoudbaar. Oeverzwaluwen pakt daarna  het initiatief en het meeste spel wordt op de helft van de tegenpartij gespeeld. Luka en Robin scoren voor de sweltsjes. Toch is de tegenstander effectiever in de afronding waardoor er met 5-2 gerust wordt.

De tweede helft proeft Koudum dat er meer in zit. Er wordt sneller gepassed en meer de ruimte gezocht. Dankzij treffers van Yelmar en Chris wordt de aansluiting gevonden en er wordt gejaagd op de gelijkmaker. Ondanks uitstekend meeverdedigen van Jelt is Workum toch weer gelukkig in de afronding en is het gat weer twee doelpunten. Een prachtige assist van Lise op Yelmar brengt de spanning opnieuw terug en Luka en Jesper komen nog in kansrijke positie maar het zit ons deze keer niet mee in de afronding. Het blijft tot het laatste fluitsignaal erg spannend, maar de 5-6 blijft op het scorebord staan.

Knap gespeeld door de jeugd, dit biedt zeker perspectief voor de volgende wedstrijden. Komende week een vrije zaterdag, op 27 november naar Bolsward om opnieuw te strijden voor de overwinning.