Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO Regio 1

De Ketting 3
9231AK
SURHUISTERVEEN
tel. 0512-362026

In de eerste ronde van de knock-out fase moesten we afreizen naar Surhuisterveen om tegen ‘t Fean ‘58 aan te treden. Met weer meer spelers in de ziekenboeg en of blessures (Evert en Guus erbij naast Joey, Rutger en Timo) was het weer even puzzelen. Daarnaast genoot Jochum van een vakantie in Portugal.

We traden aan met Feike Pieter, Yvo en Wiebe (terug van blessures), Steffen, Frans Wieger, Jorn, Marius, Sjors, Elmer en Robin. Op de bank vandaag: Steinar, Thijmen, Luut en William.

Ruim zes jaar geleden was het alweer dat we tegen elkaar speelden. ’t Fean ‘58 is actief in de tweede klasse I en dit verschil was over de hele wedstrijd duidelijk zichtbaar.

Oeverzwaluwen kon in het eerste kwartier van de bekerconfrontatie prima mee. Sterker nog, de eerste mogelijkheden waren voor ons. Keeper van ‘t Fean ‘58 stond telkens op de goede plek. Van krachtsverschil was nauwelijks sprake. Dat veranderde toen de thuisclub na ruim een kwartier op voorsprong kwam. Aanvaller van ‘t Fean stond op de goede plek nadat een kopbal van collega aanvaller voor zijn voeten belandde, 1-0. Tien minuten later stond het 3-0. Het betekende de nekslag voor ons. De thuisclub domineerde en kreeg kansen te over om de score uit te breiden.

In de rust twee wissels: William voor Marius en Steinar voor Robin.

In het begin van de tweede helft de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Steffen werd verlengd door Jorn. Na de 4-1 volgde een rommelige fase mede door de vele wisselingen bij beide teams. Luut en Thijmen waren inmiddels in het veld gekomen voor Wiebe en Elmer. In de slotfase zette de thuisclub nog een keer aan. Met nog drie doelpunten in werd het uiteindelijk een 7-1 nederlaag. Voldoende denkwerk om voor komende zaterdag (derby tegen Workum) ons goed voor te bereiden.