Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 41

Ige Galamawei 24
8582KT
OUDEGA GAAST SLEAT
tel. 0514-604259

Zaterdag 18 september, de laatste bekerwedstrijd voor Sweltsjes 1 in Elahuizen tegen de Wâlde. Met overwinningen op Alcides en Espel staat Oeverzwaluwen bovenaan in de bekerpoule en heeft het genoeg aan een punt om een ronde verder te komen. De Wâlde, op dit moment uitkomend in de 4e klasse, bleek een meer dan lastige tegenstander te zijn.

Meteen in de eerste minuten liet de Wâlde zien deze wedstrijd, met toch wel wat derby-sferen, vol in te gaan. Guus moest daardoor helaas al vroeg gewisseld worden vanwege een blessure door een pittige tackle. Sjors kwam hem vervangen. Kort daarna kwam de thuisploeg op voorsprong vanuit een corner. Oeverzwaluwen had de organisatie nog niet goed staan en er kon vrij bij de tweede paal worden ingekopt. Het beeld van de eerste helft bleef na de goal vrijwel hetzelfde. De Wâlde speelde opportunistisch met lange ballen en lag meer energie in de duels en tweede ballen en stond daardoor misschien wel terecht voor. Oeverzwaluwen had veelvuldig de bal in de achterhoede maar kon voetballend niet tot veel kansen komen. Eén keer was Jorn heel dichtbij de 1-1 nadat Steffen hem met een mooie pass alleen voor de keeper wist te krijgen. Jorn die de afgelopen wedstrijden makkelijk het net wist te vinden zag zijn lobje dit keer over het doel heen gaan.

Rutger bleef na de rust achter in de kleedkamer, ook hij kon niet verder vanwege een blessure. Oeverzwaluwen had als voornaamste taak eerst meer eens harder te gaan werken in de duels, want daar kwamen we tot nu toe nog vaak te kort. Al vrij vroeg resulteerde dat in een enorme kans voor Robin. Luut, die voor Rutger in het veld was gekomen, gaf na goed doorgaan de bal vanaf de zijkant panklaar voor Robin om de gelijkmaker binnen knallen. Maar net als de eerste helft belandde de bal in het vangnet achter de goal. In het vervolg van de tweede helft werd de wedstrijd harder en werden er veel overtredingen gemaakt. Sommige van die overtredingen liet de scheidsrechter onbestraft en dat zorgde voor de nodige frustraties bij Oeverzwaluwen. In de laatste 25 minuten werden er meer risico’s genomen door de Sweltsjes wat soms voor De Wâlde meer mogelijkheden gaf om te counteren. In de 80e minuut wist de thuisploeg uit één van de counters een penalty te versieren en deze werd dan ook benut door de nummer 10, 2-0. In de laatste 10 minuten werden er nog de nodige kaarten aan ons uitgedeeld, uiteraard hielpen de frustraties en emoties daar niet in mee. Vlak voor het eindsignaal was De Wâlde Oeverzwaluwen nog een keer te slim af en stond er zelfs 3-0 op het scorebord. In één van de laatste acties moest de keeper van de thuisploeg nog met een rode kaart van het veld af omdat hij Jorn buiten de 16 het gras in torpedeerde. Maar ook dit leverde voor ons niets meer op.

Vandaag dus niet goed genoeg en onvoldoende. De focus moet naar volgende week want dan staat de eerste competitiewedstrijd uit in Makkum op het programma en moet het dus beter! Toch nog enige troost na de wedstrijd, vanwege een hoger doelsaldo dan De Wâlde en Alcides mogen we alsnog een ronde verder in de beker. Tot zaterdag in Makkum!