Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 41

Vaartweg 46 A
8311AA
ESPEL
tel. 0527-271222

Afgelopen zaterdag stond de 2e bekerwedstrijd op het programma. Helaas geen thuiswedstrijd dit keer in de feestweek, maar een uitwedstrijd tegen Espel.

Deze ploeg verloor vorige week tegen De Walde met 5-2 (vorige week was er feestweek in Espel…). Oeverzwaluwen won daarentegen overtuigend van Alcides, er werd met 4-0 gewonnen (goals van Jorn 3 x, en Robin)

Er werd dus logischer wijs van uitgegaan dat dit een overwinning zou opleveren voor de Sweltsjes. Dit gebeurde dan ook, alleen kostte dit uiteindelijk meer moeite dan vooraf verwacht, en ook dan nodig was.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de Sweltsjes de bovenliggende partij waren, en dat het een kwestie van tijd was dat dit verschil werd omgezet in doelpunten. Deze viel dan ook in de 7e minuut. Een prima corner van Robin, werd genadeloos binnen gekopt door Jorn. 5 Minuten later werd de score al verdubbeld door een benutte penalty van wederom Jorn, de penalty werd gegeven na een overtreding op Steffen.

Hierna brengt Espel de spanning terug in de wedstrijd, een lange bal wordt niet op waarde geschat door de verdediging, maar wel door de aanvaller van Espel, die uit een moeilijke hoek de 2-1 laat aantekenen. Het vertrouwen wat hier uit wordt geput door de mannen van Espel, wordt snel de kop in gedrukt door een goed genomen corner van Robin, die (volgens sommige mensen) in 1 keer in het doel beland (meningen zijn verdeeld…).

Weer een aantal minuten later komen de Sweltsjes op 4-1, door een aanval ‘uit het boekje’, vanuit achter wordt de bal het middenveld ingespeeld, waarna Guus de achterlijn haalt en een piekfijne voorzet aflevert op Elmer, die de bal zonder enige twijfel binnenschiet. Vlak voor de rust wordt het dan ook nog 5-1 door Jorn na een assist van Elmer. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen.

Maar niets is minder waar, wanneer Espel (wederom door een fout aan de kant van Oeverzwaluwen) op 5-2 komt.

Meteen na rust weer een moment van onoplettendheid, en het staat 5-3. Zo laat Oeverzwaluwen de mannen van Espel wederom terug komen in de wedstrijd. Maar ook dit keer is het Jorn die dit weer snel de kop indrukt door van afstand zijn 4e goal te maken, en de 6-3 noteert. Hierna zakt het niveau van de wedstrijd, vooral van de kant van de Sweltsjes naar een zeer bedenkelijk (lees: slecht) niveau. En ook nu wordt hier weer van geprofiteerd en wordt het 6-4.

Gelukkig blijft verdere schade bespaard, mede door goed keeperswerk van Feike deze middag.

Al met al, toch een overwinning, met een redelijk goede eerste helft, en een belabberde tweede gedeelte van de wedstrijd.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd, in en tegen de Walde.