De Skatting 1 A
8621BT
HEEG
tel. 0515-443403

Dit keer mocht Oeverzwaluwen aantreden in de uitwedstrijd tegen VV Heeg. Aan het veld zou het deze keer niet liggen want dit lag er prima bij. Zowel Heeg als Oeverzwaluwen zijn wel gebaat bij 3 punten, beide ploegen zijn namelijk nog niet helemaal veilig. Met het gelijkspel van afgelopen zaterdag, tegen Oudehaske, kon Oeverzwaluwen zichzelf een goede dienst bewijzen door vandaag de winst te pakken, om zo nacompetitie te ontlopen.

Met een uitgeruste vakantieman Evert op de bank was de achterhoede ietwat aangepast. Yvo mocht de linksback positie innemen en Frans schoof door naar het centrum naast Wiebe. Joey stond op zijn vertrouwde rechtsback positie. Deze 4 moesten het de voorhoede van Heeg lastig gaan maken.

Oeverzwaluwen controleerde de hele 1e helft en probeerde via het middenveld de aanvallers te bereiken. Jorn werd in stelling gebracht via een steekbal van Elmer en rondde beheerst af. Helaas voor Koudum werd de goal afgekeurd door de scheids wegens buitenspel. Via voorzetten van Robin ,die vandaag de nodige aanslagen kreeg te incasseren, kreeg Jorn nog een paar kansjes. Echter Heeg had de defensie goed op orde en tot grote kansen kwam het de 1e helft niet.

Koudum probeerde de 2e helft met een hoger baltempo Heeg onder druk te zetten en dat lukte aardig. Met kansen voor Jorn en Jochum die beide het aluminium raakten, waren de Sweltsjes dichtbij de voorsprong.

Heeg kreeg meer kansen en kwam gevaarlijk via de linker flank op. De linksvoor trok de bal terug naar de 16 meter waar de bal werdt ingeschoten. Feike raakte hier niet van in paniek en hier smoorde dan ook deze aanval.

In de 79 minuut was het dan wel raak voor de thuisploeg. Via de rechterkant werd de bal ingebracht in de 16 en met een beetje geluk kreeg de spits van Heeg hem voor de voeten. De verdediging van Koudum kon een schot niet meer voorkomen, 1-0.

Oeverzwaluwen bleef tot de laatste minuut strijden voor de gelijkmaker, maar toen in de 90ste minuut de spits van Heeg via een lange bal weggestuurd werd, zijn lichaam goed gebruikte in het duel met Frans, kon hij de bal eenvoudig langs Feike schuiven.

Uiteindelijk een teleurstellend resultaat waar toch meer in had gezeten. Aanstaande zaterdag  opnieuw kans om de 3 punten te pakken. Dan neemt Oeverzwaluwen het thuis op tegen DWP.  Graag tot dan!