Ds L Tinholtstraat 5
8723CW
KOUDUM
tel. 0514-522662

Na de prima overwinning van vorige week tegen Willemsoord stond nu het altijd lastige SVM op het programma. Dit zou het weerzien betekenen met een oud speler van de Sweltjes: Jan Venema. Natuurlijk een mooie wedstrijd voor beide partijen, maar helaas was de coach van SVM afwezig vanwege ziekte. Toch gingen de Sweltsjes vandaag alles op alles zetten om de drie punten in eigen huis te houden.

Na een prima warming-up gaf scheidsrechter Krijgsheld om 14:30 het startsein en konden we beginnen. Oeverzwaluwen begon vlijmscherp aan de wedstrijd, want na 1 minuut voetballen stond de 1- 0 al op het scorebord. Na geweldig voorbereidend werk van Jorn, die voor de verandering eens de aangever was in plaats van de afmaker, was het Elmer die goed voor zijn man kwam en bij de eerste paal geweldig af rond. Een super start voor de mannen van Ton Haarman.

De eerste helft liep verder gelijk op en leverde weinig grote kansen op. De blauwhemden hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en werd af en toe overlopen op het middenveld. De rust werd ingegaan met een 1 – 0 voorsprong. Marius-Pier maakte plaats voor Niels en Steffen schoof door naar het midden veld.

De tweede helft begon slordig aan de kant van Oeverzwaluwen, en door eigen fouten kreeg SVM meerdere malen de kans op de gelijkmaker. Maar toch kon SVM het gaatje niet vinden. Telkens werd de bal van de lijn gehaald of zat er met een voet iemand tussen. De Sweltsjes konden een doelpunt goed gebruiken en die kwam. Robin kreeg de bal ingespeeld op het middenveld en omzeilde drie man om vervolgens de bal stijf in het kruis te schieten met zijn ‘chocoladebeen’.

Een verstevigde voorsprong gaf iets meer zekerheid, maar helaas kwam toch de aansluitingstreffer van SVM. Na een te korte terugspeelbal werd Feike Pieter geklopt en werd het verschil weer terug gebracht naar een doelpunt. Het beloofde een spannend slot van de wedstrijd te worden.

Oeverzwaluwen ging weer op zoek naar de treffer en het was Steffen die na een prachtige actie op links de bal panklaar legt bij de tweede paal, waar Steinar in kan koppen. Toch geeft  SVM zich niet gewonnen en gaat weer opzoek naar de aansluiting. Deze kwam er dan ook in de 84e minuut. Een kopduel op het middenveld ging verloren waarna de aanvaller van SVM door kon lopen en binnen schieten. Een flinke domper en het werd tot het einde billen knijpen.

Na meerdere kansen voor SVM kwam er laatste minuut toch nog een slotakkoord van de Sweltsjes. Elmer kreeg de bal aangespeeld en danste om de verdedigers en keeper heen. Laatstgenoemde besloot aan de noodrem te trekken en haakte Elmer onderuit, waardoor Steffen mocht aan treden voor een penalty. Steffen schoot de strafschop heerlijk binnen en dit betekende dat de drie punten veilig waren.

Een geweldig resultaat voor Oeverzwaluwen die nu aansluiting heeft gevonden met de bovenste regionen van de Derde Klasse A. Volgende week Heerenveense Boys uit waar de Sweltsjes weer gaan strijden voor de drie punten. Komt allen!