v.v. Oudehaske 1 – Oeverzwaluwen 1

v.v. Oudehaske 1 – Oeverzwaluwen 1

Oudehaske 1

2 - 1

Oeverzwaluwen 1

... (schot)
33'
42'
Steffen Haytema (penalty)
... (kopbal)
75'

Competitie

3e klasse A

Datum

9 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

A. Bijker

Accommodatie

Sportpark P. Bultsma
Jousterweg 140 A
8465PN
OUDEHASKE
tel. 0513-677622

Vandaag speelt Oeverzwaluwen 1 de derde competitiewedstrijd in de 3A Klasse. Tegenstander is v.v. Oudehaske die na twee wedstrijden één punt hebben behaald. Oeverzwaluwen verloor vorige week ongelukkig en heeft drie punten. De afgelopen week zijn er verschillende basisspelers afgehaakt door blessures en een schorsing. Het is voor Ton Haarman en Erwin Boersma dan ook een flinke puzzel om vandaag een fit team op te stellen.  

Desondanks lukt het ze. Met een flink portie inzet en strijd maakt Oeverzwaluwen vandaag aansprak om punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd verloopt echter niet zoals vooraf verwacht wordt. 

Het is begin is van beide kanten aftasten. Waar Oeverzwaluwen kiest om druk te zetten en de bal snel te veroveren is Oudehaske wat terughoudender. Wanneer Oudehaske druk zet probeert Oeverzwaluwen er onderuit te voetballen maar dit gaat moeizaam. In plaats daarvan wordt vaak de lange bal gezocht. Met wisselend succes. 

Van beide kanten is het geen goede wedstrijd. Wanneer Oudehaske een kluts op het middenveld wint en de spits de diepte in kan sturen maken ze de 1-0. Hiervoor is Oudehaske in een soortgelijke situatie gevaarlijk geweest maar werd de aanval door buitenspel afgefloten. Oeverzwaluwen zet hier weinig kansen tegenover en moet het vooral hebben van een individuele actie. Eerst thee. 

Na de rust begint Oeverzwaluwen iets gretiger. Dit resulteert in een penalty wanneer er door Oudehaske hands gemaakt wordt in het strafschopgebied. Steffen schiet hem goed binnen. 1-1. Oeverzwaluwen wil dit begin doorzetten maar komt vandaag strijd, voetbal gochme en kwaliteit tekort om deze wedstrijd te winnen. Oudehaske blijft doorzetten wat resulteert in een doelpunt wanneer de bal, waarvan de verdedigers van Oeverzwaluwen denken dat die achter is, alsnog wordt voorgezet en op het hoofd van de spits belandt. 2-1. 

Na een goede start tegen Makkum, een ongelukkig verlies tegen SDS en vandaag een matige wedstrijd tegen Oudehaske staat Oeverzwaluwen met drie punten op plek 10 van de 14. Komende zaterdag staat Willemsoord thuis op het programma. Zij hebben uit drie wedstrijden één punt gepakt. Als Oeverzwaluwen aansluiting wil vinden met de middenmoot zal er gewonnen moeten worden. Daarvoor kunnen we alle support gebruiken!  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!