Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Tonego 1 - Oeverzwaluwen 1

Tonego 1 - Oeverzwaluwen 1

Zaterdag 9 april de uitwedstijd in Luttelgeest tegen de plaatselijke trots TONEGO. Een wedstrijd van groot belang voor onze mannen aangezien het de laatste weken niet wil vlotten met het behalen van punten. Na de zeer opmerkelijke en terechte thuis winst tegen Sneek Wit Zwart op 12 maart volgenden 3 verliespartijen tegen SVM, SDS en Heerenveense Boys. Deze ploegen zijn inmiddels al meer dan veilig, iets wat Oeverzwaluwen zeker nog niet kan zeggen.

Daarom vol goede moed naar Luttelgeest om weer eens te gaan strijden voor 3 punten. In de bespreking werden nog herinneringen opgehaald aan de kampioenswedstrijd van 2006. Hierin werd een 0-3 overwinning behaald met doelpunten van Leo Wijnsma en Gelke Talsma (2). Gelke had dus goede herinneringen aan deze wedstijd overgehouden en was vandaag grensrechter.

Trainers Ton en Erwin stuurden dezelfde elf spelers de wei in als vorige week in de thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys. In deze “0-0 wedstijd” werden afspraken goed nagekomen en werd er strijd geleverd om de punten in huis te houden. Helaas een 0-2 verlies, maar geen reden om de basis  elf te veranderen. De bank werd vandaag ingenomen door Steinar, Dirk en Ingmar.

De eerste helft begon met een strijdbaar Oeverzwaluwen, wat gelijk druk zette op de tegenstander. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden, die helaas geen doelpunt opleverde. In de 13e minuut kreeg Tonego een corner. Bij de tweede paal kon de 1-0 vrij worden ingekopt. Geen duel, geen organisatie en dus loopt Oeverzwaluwen achter de feiten aan. Geen man overboord, maar het koppie omhoog. William Vinkx nam de ploeg op sleeptouw en strijde voor elke meter. Typerend was zijn inzet nadat Oeverzwaluwen een penalty claimde. Hij blokte de bal en riep iedereen bij de les.

In de 37e minuut kreeg Tonego een vrije trap. Deze werd niet goed verwerkt in het luchtduel, geen druk op de bal en werd uiteindelijk simpel binnen geschoten.

In de rust was het muisstil. We wisten duidelijk waar het aan lag en gingen vol goede moed de tweede helft in. De wil was er zeker wel, maar we waren niet bij machte om Tonego pijn te doen. Te veel spelers haalden hun eigen niveau niet en dan wordt het lastig om de tegenstander de wil op te leggen. Nadat William een gele kaart had ontvangen, besloten Ton en Erwin om hem te vervangen door Steinar Lageweg. Hij ging naast Evert Schreur spelen, die het laatste kwartier mee naar voren ging. Het was ook diezelfde Evert, die een voorzet verlengde en Oeverzwaluwen op 2-1 kopte.

Hierna nog aantal hachelijke momenten om de gelijkmaker te forceren. Helaas mocht dit niet gebeuren.

Komende zaterdag moet er uit een ander vaatje worden getapt wanneer Makkum op bezoek komt in Koudum. Een goede trainingsweek en een dichte tap op vrijdag kunnen wellicht zorgen voor een top gemotiveerd Oeverzwaluwen. Makkum weet inmiddels ook, dat Heerenveense Boys een top team is, gezien de 8-1 nederlaag van afgelopen zaterdag in Heerenveen.