Rottumerweg 1
8445PA
HEERENVEEN
tel. 0513-636644

Met twee winstpartijen op rij was de stemming in Koudum optimistisch en was er vertrouwen op een resultaat tegen de Heerenveense Boys. De Heerenveense Boys waren gebrand op een goed resultaat na hun verliespartij tegen DWP. In de seizoenen 17/18 en 18/19 werden er knappe overwinningen behaald door de Sweltsjes. Afgelopen jaar werd er echter dik verloren met 5-0. Je zou zeggen tijd voor revanche.

Tijdens de warming-up haakt de niet geheel fitte Guus af, Jochum vervangt hem in de verdediging. In het begin van de wedstrijd is het spel een beetje rommelig, beide teams zetten gretig druk. De eerste grote kans is ook gelijk raak. Na een kwartier spelen wordt de rechtsbuiten van de Boys bereikt met een mooie crossball. De rechtsbuiten blijft kalm en passeert Feike Pieter. 1-0. Nog geen minuut later is het alweer gelijk. Sjors weet Elmer te bereiken met een goede pass, Elmer kan de verdediger opzoeken en kapt goed naar binnen en schiet in de korte hoek de gelijkmaker binnen. Een enerverende beginfase van de wedstrijd.

Het spel golft op en neer. Oeverzwaluwen heeft dreiging uit dode spelmomenten en loeren de Heerenveense Boys op snelle uitbraken. Een onderschepping van Oeverzwaluwen op de helft van de Heerenveense Boys leidt tot een grote kans voor Jorn. Na een snelle combinatie mist het schot kracht en precisie. In de tegenaanval weet Jochum met een uiterste sliding een goal te voorkomen. Vlak voor rust komen de Heerenveense Boys weer op voorsprong. De rechtsbuiten krijgt weer een bal op maat en is de verdediging te snel af. Feike Pieter kan in eerste instantie nog redding brengen maar in de rebound kan de rechtsbuiten simpel intikken. 2-1. Een flinke domper voor de Koudumers.

Rust.

In de tweede helft is de krachtsverhouding ver te zoeken. Waar er in de eerste helft met veel inzet en energie werd gespeeld en het veldspel van de Heerenveense Boys kon worden ontregeld. Was Oeverzwaluwen nu overal een stap te laat. In de 49ste minuut wordt het 3-1 na een dubieuze keuze van de scheidsrechter. Jochum wordt omlaag getrokken in het duel, alleen wuift de scheids de protesten weg. Drie minuten later is het al 4-1 na een goede aanval "uit het boekje".

Robin moet er helaas af na een harde botsing, Luut is zijn vervanger. Oeverzwaluwen probeert op karakter wat terug te doen en krijgt hier nog een goede kans uit een corner. Eerst wordt de kopbal van Evert op de lijn gekeerd en kan Elmer de rebound niet tussen de palen krijgen. In de slotfase van de wedstrijd lopen de Heerenveense Boys verder uit naar een terechte 7-1 eindstand.

De conclusie van vandaag is dat Oeverzwaluwen vandaag flink te kort kwam en in het mes liep tegen een goed voetballende ploeg. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen TONEGO op het programma. De Oeverzwaluwen zullen er gebrand op zijn om thuis een goed resultaat te behalen na deze flinke domper. Komt allen!