't Heechhiem 7
8734GS
EASTEREIN
tel. 0515-331700

Na twee wedstrijden tegen twee hoogvliegers uit de zaterdagcompetitie 3A, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen SDS op het programma. Een wedstrijd tussen de nummer zeven en acht van de competitie met een punt verschil in het voordeel van de Sweltsjes. Alles wijst op een mooi duel tussen de twee middenmoters die elkaar niet veel ontlopen.

Om 14:30 uur wordt er afgetrapt in het zonovergoten Easterein. Al snel wordt de speelwijze van SDS duidelijk. Inzakken tot de middellijn, collectief verdedigen, met veel strijd de duels aangaan en gokken op snelle counters. Dat Oeverzwaluwen zich niet wil laten overrompelen door de SDS’ers laat William Vinkx gelijk in de eerste minuut zien. De eerste gele kaart is daarmee ook gelijk een feit en de toon is gezet.

De eerste grote kans komt uit een aanval over meerdere schijven, maar de inzet van Jorn Pries mist kracht om de keeper van SDS het lastig te maken. In de 10de minuut krijgt SDS zijn eerste grote kans. Uit een standaardsituatie weet Remco Hylkema ook gelijk raak te koppen. 1-0. In het restant van de eerste helft blijft SDS de aanvallen van Oeverzwaluwen onschadelijk maken en loeren op de counter. Aan beide kanten zijn er echter weinig echte kansen te noteren.

Na rust is het beeld eigenlijk hetzelfde. Oeverzwaluwen probeert op te bouwen of met een crosspass de voorwaartsen te bereiken. SDS blijkt echter een stugge tegenstander. Uit één van de aanvallen van Oeverzwaluwen lukt het om Jorn Pries in stelling te brengen, echter is de keeper van SDS wederom de winnaar van dit duel. SDS krijgt vrij snel na deze kans ook een goede schietkans, Feike Pieter Stegenga weet met één hand redding te brengen. Helaas ligt de bal daarna vrij snel, alsnog achter Feike Pieter Stegenga in het net. In de 64ste minuut kopt Remco Hylkema uit een corner de bal hard binnen. 2-0.

De hoop op een resultaat, opgeven doen de mannen van Ton Haarman allerminst. Met wat verse krachten in het veld wordt de jacht op de aansluitingstreffer geopend. SDS heeft de voorsprong en beperkt zich voornamelijk tot verdedigen en het tijdrekken wordt natuurlijk ook van stal gehaald. Het doorzettingsvermogen van Oeverzwaluwen wordt in de 75ste minuut beloond met een aansluitingstreffer. Een vrije trap van iets over de middellijn wordt door Steffen Haytema in het strafschopgebied geslingerd en compleet gemist door de keeper die verbouwereerd achterblijft. Een cadeautje van de keeper en de lentezon. 2-1.

Gesterkt door deze meevaller wordt het spel van de Sweltsjes nog opportunistischer. Evert Schreur die doorschuift naar de spits en vanuit achteruit de lange bal zorgen voor enkele kansjes en hectische situaties op de helft van SDS. Uiteindelijk is het SDS die in de 84ste minuut de beslissende klap uitdeelt uit een counter die ontstaat uit een harde botsing waarbij Timo Haytema aangeslagen op grond blijft liggen. SDS speelt door en de verdediging staat op het verkeerde been. Hierdoor kan Peter Hoogerwerf alleen af op Feike Pieter Stegenga en maakt er 3-1 van.

Na afloop moeten we concluderen dat Oeverzwaluwen niet bij machte was om de hechte verdediging van SDS kapot te spelen. Aankomende week moet er uit een ander vaatje worden getapt want dan staat het duel met de koploper uit de tweede periode op het programma namelijk, Heerenveense Boys. De uitwedstrijd ging met dikke cijfers verloren, dat moet genoeg motivatie zijn voor de mannen om weer alles te geven voor een mooi resultaat.

P.S. Iedereen is van harte uitgenodigd voor een hapje en een drankje bij het kantinefeest. De mannen út Grunn organiseren weer een draaiend rad en met DJ Auke gaat het dak er weer af!