F. (Feije) van der Wal

Accommodatie

Onbekend

Sv Oeverzwaluwen 1  - SVM Marknesse 1
Vandaag staat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021 op het programma. Tegenstander is SVM uit Marknesse. Door de jaren heen een bekende tegenstander die wij regelmatig tegenkomen in de derde klasse. Een lastige tegenstander blijkt ook uit het archief. We moeten terug naar het seizoen 2014-2015 dat beide wedstrijden door Oeverzwaluwen gewonnen werden. De drie seizoenen die daarop volgden ging Marknesse er met de punten vandoor.

De voorbereiding en de beker zijn door Ton Haarman gebruikt om het team fit te krijgen, systemen in het team te krijgen, jongens op verschillende posities uitgeprobeerd en dat alles in combinatie met de gevolgen van covid-19. De selectie is ten opzichte van vorig seizoen in meerdere opzichten veranderd. Spelers zijn gestopt, er zijn nieuwe spelers bij gekomen en deze week hebben we te horen gekregen dat Erwin Boersma assistent van Ton is geworden. Hier zijn wij blij mee!

Vandaag starten we met de volgende elf: ‘Reginald, Arjen, Joey, Niels, Durk, Steffen, Elmer, Wiebe, Jorn, Eise en Robin. Op de bank nemen Boris, Marius en vanuit de A’s Sander en Tijmen plaats. We beginnen sterk en gretig. Vanuit de achterhoede worden er goede keuzes voorwaarts gemaakt. En halen we de angel uit de aanvallen van Marknesse.  De voorhoede spelers maken het de achterhoede van Marknesse knap lastig. Veelal door de snelheid van een aantal spelers die vanuit het middenveld goed diep gestuurd worden, een individuele actie of samenspel.

Robin die nog wel eens wat mannetjes uit wil spelen kreeg het op de heupen. Met de bal aan de voet slalomt hij langs een aantal spelers van Marknesse. Hij speelt zichzelf mooi vrij recht voor de goal en haalt uit. Goal en de voorsprong. Het spel golft daarna op en neer. Beide ploegen zijn toe aan de rust.

In de tweede helft tapt Marknesse uit een ander vaatje. Willen ze wat aan deze wedstrijd overhouden dan moet er wat gebeuren. Dit vertaalt zich in meer strijd en opportunisme. Het spelbeeld veranderd en Marknesse wordt langzaam maar zeker de bovenliggende partij. Er komen kansen voor beide ploegen. De grootste kansen zijn dan ook voor Marknesse. Dit resulteert na 15 minuten in de tweede helft in de 1-1. Wij krijgen kansen waarbij de grootste kans voor Eise is. De bal belandt net niet achter de lijn waardoor het geen 2-1 wordt. Invallers Boris, Marius en Sander worden ingebracht. In het laatste kwartier van de wedstrijd krijgt Marknesse grote kansen. Reginald red een aantal keren goed. Wonder boven wonder blijft het 1-1. En zo eindigt de eerste competitiewedstrijd in een gelijkspel.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys op het programma. Zij hebben vandaag een enerverende wedstrijd gewonnen van Sneek Wit Zwart wat is geëindigd 4-6. Vol aan de bak dus!