Datum

10 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Oeverzwaluwen mocht na twee zware uitwedstrijden op kunstgras (SWZ 0-1 winst & H’veense Boys 5-0 verlies) eindelijk weer op de vertrouwde grasmat in Koudum voetballen. Door de vele regen van afgelopen week was het ‘biljartlaken’ veranderd in een zware en gladde modderpoel die het tijdens de wedstrijd nog eens zwaar te verduren kreeg.

Maar goed… Naast dat de grasmat niet top was, gold dat ook voor de warming-up. Tijdens het inschieten raakte keeper Reginald geblesseerd, een breukje in zijn vinger bleek later. De Sweltsjes moesten met haast op zoek naar een andere keeper. Na twee mislukte pogingen was het bij de derde gelukkig wel raak. Geert de Lange was binnen no time van zijn werk naar het sportcomplex gefietst en zo kon de wedstrijd met een beetje uitstel om 14.40 uur beginnen.

En hoe! Oeverzwaluwen begint scherp aan de wedstrijd en is in de openingsfase meteen twee keer trefzeker. Elmer Laagland weet uit een mooi aangesneden vrije trap van Robin de Boer de bal te verlengen met het hoofd en deze valt perfect bij de 2e paal binnen. 1-0! Niet veel later maakt Jorn Pries na een prachtige dribbel zijn 2e van het seizoen. Eise is op de middenlijn 2 Makkumers te slim af en stuurt Jorn de diepte in. Jorn zoekt de laatste man op, passeert en schiet met scherp. Makkum is de draad kwijt en de trainer grijpt dan ook meteen in met een wissel. Tot aan de rust is het Makkum die probeert, maar Oeverzwaluwen die controleert en geen kansen weggeeft.

De Sweltsjes gaan tevreden de rust in, maar weten ook dat Makkum in de 2e helft nog meer zal komen. Ze komen in de 50e minuut dan ook goed weg wanneer een afgeslagen vrije trap opnieuw wordt ingebracht en er plots iemand van Makkum oog in oog komt te staan met Geert. De verdediger raakt de bal compleet verkeerd en schiet een paar meter naast, maar de mannen uit Koudum zijn gewaarschuwd. Makkum probeert opnieuw met lange ballen op de spits dichter bij de goal van Oeverzwaluwen te komen, maar de mannen van Ton Haarman hebben het achterin goed staan en geven weinig weg. Rond de 70e minuut lijkt de wedstrijd op slot te gaan als Elmer opnieuw, op aangeven van Robin, de bal uit een corner binnenkopt. 3-0. Makkum raakt gefrustreerd en met name de scheidsrechter moet dit ontgelden. Toch komen ze na deze goal wel snel terug in de wedstrijd. De invaller schiet vanuit een afgeslagen voorzet de bal in de verre hoek binnen en de Makkummers zwepen elkaar nog 1 keer op voor een slotoffensief.

Makkum komt ook vrij rap op 3-2, maar na overleg met de grens keurt de scheidsrechter de goal wegens buitenspel alsnog af. Door deze beslissing slaan de stoppen bij een aantal spelers van Makkum door, met name door commentaar op de leidsman vallen er aan hun zijde nog een aantal gele kaarten. Vlak voor het eindsignaal krijgt Oeverzwaluwen nog een verdiende penalty. Rutger, die goed invalt, ziet dat er nog wat valt te halen uit een lange bal van achter. Hij profiteert van een foutje tussen keeper en verdediger en wordt binnen de 16 door de keeper naar de grond gewerkt. Elmer ziet kans om zijn 3e van de wedstrijd te maken, hij eist de bal op en schiet feilloos binnen. Kort daarna vindt de scheids het goed geweest.

Graag nog even speciaal aandacht voor Elmer die door zijn hattrick in deze wedstrijd zijn 5e ster (125 doelpunten) weet te verdienen, gefeliciteerd! Maar ook zeker hulde voor onze keeper Geert, die in zijn rentree voor het 1e een puike partij keepte en ons uit de brand hielp. Namens het team bedankt ‘Barrel’. Een mooie teamprestatie die na wedstrijd, onder de bekende maatregelen, nog wel even werd gevierd.