3 oktober 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

VV Sneek Wit Zwart 1 – Oeverzwaluwen 1
Zaterdag 3 oktober stond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma, nadat de wedstrijd tegen Heerenveense Boys verplaatst werd van vorige week zaterdag naar aankomende dinsdag 6 oktober. Dit allen omtrent een coronageval.

De tegenstander van vandaag zijn we nog niet vaak tegen gekomen. Vorig seizoen werd er voor het eerst sinds het seizoen 90/91 weer tegen de Snekers gespeeld in competitieverband.

Thuis werd er in een enerverend duel met 2-3 verloren. De wedstrijd in Sneek heeft nooit plaatsgevonden i.v.m. het vroegtijdig stil leggen van de competitie. Sneek mocht vorige week wél de wei in. In en tegen Marknesse werd een klinkende 0-5 overwinning geboekt. Tegen dezelfde tegenstander openden wij de competitie nog met een 1-1 gelijkspel.

De opstelling van vandaag: 1. Reginald 2. Joey 3. Wiebe 4. Niels 5. Durk 6. Jochum 7. Elmer 8. Steffen 9. Eise 10. Jorn 11. Robin. De wissels: 12. Arjen 13. Marius 14. Dirk. Geen publiek toegestaan vandaag. Op een aantal Sneker clubmensen na waren er dan ook geen toeschouwers.

Onder leiding van arbiter Krijgsheld trappen de gastheren af. De wedstrijd begint met vooral Sneek aan de bal en een inzakkend Koudum. Sneek weet hier echter vrij weinig mee te doen. De echte kansen zijn dan ook vooral voor ons. Zo wordt Robin door Eise in stelling gebracht om de bal van enkele meters binnen te werken. Helaas voor ons wordt deze poging geblokt door een van de drie Snekers die inmiddels op de doellijn stonden. Ook na deze kans blijven wij mogelijkheden/kansen creëren. Het gevoel dat de 3 punten mee in de tas naar Koudum gaan wordt steeds sterker. Pas na een goede 20 minuten weet Sneek ook een goede kans te creëren. De naar voren opgekomen linksback krijgt de kans om de bal langs Reginald te schieten. De uitstekend keepende Koudumer doelman weet deze bal vakkundig te keren. De volgende kans is weer voor Koudum. Iets over de middellijn krijgt Jorn de bal aangespeelt van Eise. Jorn zoekt de laatste man van Sneek op en weet deze te panneren. Hiermee speelt hij zichzelf vrij om alleen op de Sneker sluitpost af te gaan. Jorn weet de bal langs de goalie te schuiven om zo de 0-1 op het bord te zetten. Voor rust krijgt Sneek nog een noemenswaardige kans. Reginald weet hierbij de bal uit de lucht te plukken en wordt hierbij getorpedeerd door een gefrustreerde Sneker. Dit levert hem een gele kaart op, waar hij niet over mag klagen.

De tweede helft begint met een Sneek die er op gebrand is om meer te laten zien dan in de eerste helft. De eerste goede kans in de tweede helft is weer voor ons. Elmer weet zichzelf knap vrij te spelen om vervolgens de bal hard op de onderkant lat te schieten. De bal stuit vervolgens rond de doellijn. Of deze de doellijn heeft gepasseerd durven we niet te zeggen. De jacht van Sneek ging hierna weer verder. Koudum hield vooral tegen. Tot echt grote kansen leidde dit niet voor Sneek. Op een aantal corners en een scrimmage na wist Reginald zijn doel schoon te houden. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe gefrustreerder menig Sneker werd. Een aantal Sweltsjes moesten het ontgelden door gemeen spel van Sneker kant. Ook de Koudumers hadden af en toe een overtreding nodig om op de been te blijven. Dit resulteerde dan ook in een hoog aantal kaarten. Ook de Sneker aanvoerder neemt deel in deze malaise en mag vroegtijdig gaan douchen. De laatste 10 minuten moet Sneek het dus met 10 man doen. Sneek weet hierna dan ook geen grote kans meer te creëren. Wel probeert Robin het nog een keer vanaf de middellijn. De Sneker doelman weet deze poging nog met moeite te keren. Hierna floot de arbiter ook af en gingen de punten mee naar Koudum. Een mooie overwinning!

Dinsdag staat de wedstrijd in Heerenveen tegen Heerenveense Boys op het programma. Ook hier is geen publiek toegestaan. Heerenveense Boys speelde deze zaterdag ook. In Makkum werd met 2-1 verloren. Het zal weer een lastige wedstrijd worden in Heerenveen. Hopelijk kunnen we ook hier zegevieren om zo weer te stijgen in de ranglijst.